7,6 H & M Hennes & Mauritz Jyväskylä, Jyväskylä

Asiakkaiden mielestä Vaateliike-kategorian 27. paras yritys Jyväskylässä
Listauksen paikkakunnan parhaista yrityksistä tässä kategoriassa löydät täältä.

Mika M.

Jyväskeskuksen H&M tarjoaa edullisia vaatteita lapsista aikuisiin. Nopeasti vaihtuva ja monipuolinen valikoima tekee tästä liikkeestä mielen shoppailukohteen. Ystävällinen ja nuorekas henkilökunta on palvelualtista ja auttaa mielellään asiakasta. Keskeinen sijainti on tehnyt kaupasta nuorten kaupunkilaisten suosikkivaateliikkeen. Suosittelen liikettä jos ei halua käyttää rahaa kalliimpiin merkkivaatteisiin vaan edullisemmatkin asusteet kelpaavat.

8
Toni T.

Jyväskeskukssa kävelykadun varrella sijaitseva h&m on kauppakeskuksen suurimpia liikkeitä, josta löytyy valikoima miehille, lapsille, sekä naisille. Liikkeessä on moderni sisustus ja musiikki, jonka volyymia voisi hieman pienentää. H&M ketjulle tyypillisesti liikkeessä ei ole eri osastoilla palvelua joten sitä on vaikeaa saada, ellei erikseen kassalta pyydä.

8
Arto M.

Kertakäyttökulttuurin mekka. Ainakin vaatteiden osalta. Tai sitten vain en osaa pestä heidän tuotteitaan. Tulee reikä lähes heti. Todella heikkolaatuisia tuotteita. Tämä liike on kyllä joka kaupungissa lähes samanlainen. Samat vaatteet ja saman oloiset nuoret teinit ovat töissä ja välillä tulee kuulutusta 214 kassalle kiitos. No kun on nähnyt yhden on nähnyt ne kaikki. Hyvällä paikalla tosin aivan ytimessä.

6
Linda H.

Hyvä perusvaatteiden valikoima!
Laatu ei halvimmissa vaatteissa ole ehkä sitä parhainta, mutta hintaansa nähden ihan ok. Kaupassa on laaja valikoima ja siisti tunnelma. Vaatteiden lisäksi kaupasta löytyy silloin tällöin kivoja asusteita ja koruja. Lähes joka käynnillä löytyy kyllä täytettä vaatekaappiin! Asiakaspalvelu on asiantuntevaa ja kohteliasta.

Edullinen, Monipuolinen kokovalikoima
8
Sakari L.

Tästä kaupasta löytyy paljon vaatteita, hyvään hintaan.Ei väliä mihin tarkotukseen olisi tarvetta uudelle vaatteelle H&M:ltä varmasti löytyy.Mielestäni hintaansa nähden vaatteet ovat laadukkaita.Erityisesti täältä tulee ostettua perus vaatteita:t-paitoja, sukkia, housuja ja niin edelleen.Palvelu on aina ystävällistä ja apua saa jos pyytää.Osastot ovat kaikkien H&m liikkeiden tapaan jaoteltu selvästi miesten,naisten ja lasten osastoihin.Vaikka etsisitkin juuri tiettyä vaatetta, sen löytäminen on helppoa ja vaivatonta, kaupan selkeyden vuoksi.

Edullinen, Perustuotteet huokeaan hintaan, Pitkät aukioloajat Hinta kohdallaan
8
Roosa S.

Silloin harvoin, kun olen ostoksilla, käyn aina H&M:llä. Sieltä löytyy joka lähtöön vaatteita. Minulla on edelleenkin sellainen tunne, että laatu voisi olla parempaa, varsinkin verrattuna hintaan. Neuleet nukkaantuvat lähes poikkeuksetta. Aikaisemmin suhtauduin skeptisesti meikkeihin, joita siellä myydään, mutta ystäväni suositteli poskipunaa ja sivellintä, jotka ovat osoittautuneet oikein hyviksi. Ja ne ainakin ovat edullisia! Nykyään H&M:stä saa myös siistejä työvaatteita, joita kannattaa ainakin käydä sovittamassa.

Edullinen, Hyvä valikoima naisten vaatteita, Uusimpien trendien mukaista Hinta kohdallaan
8
Jonna P.

Jos etsin jotain tiettyä, enkä sitä muualta löydä, suuntaan varmasti H&M:lle. Valikoima on laaja ja vaatteet on hyvin selkesti järjestelty miesten, naisten, lasten ja nuorten osastoille. Alusvaateosasto on mielestäni liian pieni verrattuna muiden kaupunkien kyseisiin kauppoihin. Myyjät ovat mielestäni ihanan huolitellun näköisiä aina ja muutenkin palveluhenkisiä, jos vain apua muistaa pyytää. Oikeastaan ihan sama mihin tilanteeseen vaatetta etsit, käy ensin katsomassa Hennes & Mauritzista!

Edullinen, Pitkät aukioloajat Hinta kohdallaan
7
Katri R.

H&M:ltä löytyy melkein mitä vaan, ja sopuhintaan. Laajasta valikoimasta löytyy jokaiselle jotakin, naisille, miehille, nuorille ja lapsille! Jos etsit jotain tiettyä vaatekappaletta, löytyy se useimmiten H&M:ltä. Sisustuksessa alkaa olemaan parantamisen varaa, liike on näyttänyt samalta jo monta vuotta. Musiikki on yleensä trendikästä ja siellä eivät soi kuluneet radiohitit. Hintataso on alhainen mutta yleensä vaatteiden laatu ei päätä huimaa. Esimerkiksi perustopit ja legginsit hajoavat alta aikayksikön ja en mielestäni rymyä missään ojissa. Laatuun saisi panostaa, mutta pienellä budjetilla H&M:ltä tekee hyviä löytöjä!

Edullinen, Pitkät aukioloajat, Uusimpien trendien mukaista Hinta kohdallaan
8
Sonja P.

Henkkamaukalta löytyy joka tilanteeseen jotakin. Siksi se onkin täydellinen kriisishoppailupaikka, tai ihan vaan ajanviettoon tarkoitettu shoppailupaikka. Sieltä tekee mahtavia löytöjä halvalla. Asiakaspalvelun laatu on vaihtelevaa. Tuotteiden suuri valikoima ja edullinen hinta kuitenkin kompensoivat asiaa. Positiivista on myös lastenosaston kokovalikoima! Myös 20-vuotiaalle löytyy lastenosastolta sopivia hienoja vaatteita, kuten farkkuja todella halvalla.

Edullinen, Perustuotteet huokeaan hintaan, Pitkät aukioloajat
7
Hanne E.

Jyväskylän H&M on kuin mikä tahansa H&M. Myymälä ei erotu mitenkään muissa kaupungeissa sijaitsevista H&M:n myymälöistä ja jotenkin koko kauppaketjun myymälät ovat persoonattomia. Jyväskylän myymälästä löytyy paljon alennuksessa olevia tuotteita ja sen vuoksi sieltä tulee harvoin ostettua mitään normaalihintaista. Vaatteiden laatu on samanlaista kuin missä tahansa H&M:n liikkeessä, mutta toisaalta mitä voisikaan olettaa vaatteilta joiden hintataso on niin alhaalla. Jyväskylän liikkeen henkilökunta on yleisesti ottaen iloista.

Edullinen, Pitkät aukioloajat Hinta kohdallaan
6
Jari S.

Aivan normaali Hennes & Mauritz myymälä mitä kaikkialla muuallakin on. Hyvä kuitenkin, että Jyväskylässä on tällainen vähän edullisempi vaihtoehto uusien vaatteiden ostajille. Laatu ei ole varmasti sitä parasta mahdollista, mutta kyllä niitä jonkin aikaa kerkeää pitämään, ennenkuin vaatteet joko kulahtavat tai hajoavat. Jyväskylän henkka maukalla on mielestäni suht hyvä henkilökunta, ainakin itselle on sattunut joka kerta sisään mennessäni henkilökunnan henkilö eteen, joka tervehtii iloisesti ja hihkaisee, että tule kysymään jos tarvitset apua. Pienet yksittäiset asiat ei kuitenkaan paikkaa normaalilta kaupan tarjonnalta pelasta. Käy H&M:llä, jos on aivan pakko.

Edullinen, Pitkät aukioloajat Hinta kohdallaan
6
Joonas P.

Henkka maukka on henkka maukka menit sitten jyväskylän liikkeeseen tai berliinin liikkeeseen. Jyväskylän liikkeessä on vaihtuvuus ainakin hyvä ja paljon alennettuja tuotteita. harvoin itse asiassa tulee edes ostettua normaalihintaisia vaatteita. aika vähän tulee mitään erikoisia eriä jyväskylän liikkeeseen, valikoima siis aika perusmassaa. Henkilökunta on ilosta ja rennon olosta. Sijainti on tosi keskeinen, joten et voi olla eksymättä h&m kun kaupungilla oot. miesten osasto on vuosi vuodelta kaventunut ja kaventunut. harmi!

Edullinen, Hyvä valikoima miesten vaatteita Erinomainen
8
Heikki M.

H&M on minun ja lähipiirini mieleen jäänyt lähinnä siitä, että siellä on aina ihan järkyttävän kuuma! Talvitamineissa kun tulee ulkoa sisälle, niin saa varautua tulemaan hiki otsalla pois. Asiakaspalvelu keskitasoa ja hinnat ovat edullisia, mutta toisaalta H&M:n romppeet tulevat kalliiksi, kun ne eivät kestä kovinkaan pitkään. Valikoima tuntuu nykyään olevan lähinnä hipstereille tai muille outolinnuille, vaikka ei sitä sinänsä voi miinuksena pitää, sillä kauppa ehkä palvelee ko. kohderyhmää paremmin. En enää edes vaivaudu koko puljuun.

Edullinen, Hyvä valikoima naisten vaatteita, Perustuotteet huokeaan hintaan Hinta kohdallaan
6
Taru H.

Perusvaatteet ovat ihan toimivia ja edullisia.

Edullinen, Pitkät aukioloajat, Uusimpien trendien mukaista Hinta kohdallaan
8
Antero M.

Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa. Näinpä en siis suosittele H&M:ää kenellekkään. Vaatteet kestävät mahdollisesti kaksi viikkoa ja sitten on uuden shoppailukierroksen paikka. Hinta ei ole paha, mutta uuden vaatekerroksen ostaminen viikoittain tulee pidemmällä matkalla kalliimmaksi kuin suomalaisten laatutuotteitten ostaminen. Toki saat kaappiisi enemmän täytettä ja enemmän vaihtelua, mutta itse en osoita tukeani tälle multikansalliselle ketjulle. En suosittele puljua kellekkään, ellet herää alasti keskustasta ja tarvitse epätoivoisesti vaatteita päällesi.

Ylihinnoiteltu
1
Anu K.

Viime viikolla juuri ennen sulkemista yksi työntekijä tulee vaaterekin kanssa toisen työntekijän luokse ja hämmästelee kuinka sovituskopeista löytyi vielä mukava läjä vaatteita vietäväksi paikoilleen. ”Kiva”, tokaisee toinen. Toisinkin olisi voinut käyttäytyä asiakkaan nähden ja kuullen. Tästä tuli taas mieleen se, että jokaisen asiakkaan kuuluisi saada aina jättää sovittamansa vaatteet rekille, koska he ovat kaupassa ostoksilla ja työntekijät ovat siellä edesauttamassa tätä tapahtumaa, ei toisinpäin. En tykkää.

Edullinen, Pitkät aukioloajat Ylihinnoiteltu
6
Elina R.

Henkka ja Maukka on perushyvä vaateliike. Perusvaatteet erittäin edullisia, tosin niissä laatu on sitten mitä on. Jos olet perustoppeja vailla niin täältä ne löytyy edullisesti. Laaja valikoima vaatteita sekä naisille, miehille että lapsille. Etenkin lastenvaateosasto tosi monipuolinen, sieltä löytää joskus tämmönen teletapin kokoinen aikuinenkin itselleen jotain. Trendikkäät myyjät, joita kuitenkin aika harvassa, lähinnä vain kassoilla. Apua saa kun riittävästi jaksaa myyjää etsiä.

Edullinen, Monipuolinen kokovalikoima, Perustuotteet huokeaan hintaan Hinta kohdallaan
7
Tiina E.

H&M tarjoaa perusmuotia kaikenikäisille halpaan hintaan. Jyväskylän Hennes yllättää isolla valikoimallaan. Jo alakerrassa on paljon katseltavaa, mutta toisesta kerroksesta se shoppailu vasta alkaakin!

Jyväskylän Henkkamaukalla on kiva shoppailla, sillä todella laajan valikoiman lisäksi kaupasta löytyy myös mukavat työntekijät sekä kiva ja raikas ilmapiiri. Tungosta ei tässä kaupassa yleensä ole ja shoppailla saa omassa rauhassa. Myös miesten mallisto sisältää kivoja trendikkäitä vaatteita.

Edullinen, Monipuolinen kokovalikoima, Uusimpien trendien mukaista Erinomainen
8
Solja I.

H&m on kauppa jonne menee kun haluaa edullisesti vaatteita. H&M riittää valikoimaa vaikka mihin makuun, ja H&M seuraa hyvin muotia. H&M on ihania kuoseja. Laatu on aika hyvä vaikka usein väitetään toista. Harmillinen puoli on että naisten osastolla ei löydu kuin 34, kun pienet nasiet varmasti toivoisivat 32. Miesten osadto on myös monipuolinen ja hyvä!

Edullinen, Monipuolinen kokovalikoima, Uusimpien trendien mukaista Erinomainen
9
Heta O.

Hennes on luottokauppa jonne voi mennä etsimään mitä vain. Jotkin vaatekappaleet kestävät jopa vuosikymmenen, eikä Hennesin laatu vaikutakaan niin kehnolta kun kuvittelisi. Plussaa vaatteiden hyvistä nuorekkaista leikkauksista, trendeistä ja klassisista zaramaisista business-vaatteista. Hennes onkin hyvä ja edullinen korvike Zaralle Jyväskylässä. Hennesistä löytyy myös hyviä leikkauksia suuremmillekin vartaloille.

H&M:n yhteistyökuviot suunnittelijoiden kanssa ovat hyvä keino saada suunnittelijoiden vaatteita kohtuuhintaan ja plussaa myös hyväntekeväisyysprojektista.

Edullinen, Monipuolinen kokovalikoima, Pitkät aukioloajat Erinomainen
9
Laura J.

Edulliset hinnat ja kaikille löytyy jotakin. Itse ostan arkivaatteita täältä aika paljon itselle ja lapsille. Koot pitävät hyvin paikkansa joten siitä iso plussa. Ainoa mitä jään kaipaamaan on kokoa 41 isommat naisten kengät koska itselläni on 42 jalka. Myymälässä on hyvä valikoima asusteita ja kosmetiikkaa, välillä tuolta on tosiaan vaikea päästä pois ilman ostoksia :) Olen saanut myös jokaisella käyntikerralla loistavaa asiakaspalvelua jota todella arvostan ja josta minulla oli toisen kaupungin liikkeestä hieman huonompaa kokemusta mutta tämä liike saa minut asiakkaakseen kerta kerran jälkeen.

Asiantunteva palvelu, Edullinen, Ideoi ja ehdottaa Hinta kohdallaan
9
Anniina M.

Edullisia vaatteita jokaiseen makuun.
Jos tarvitset jotain, suuntaa H&M:lle. Aina edullista (mutta myös kalliimpaa) vaatetta, jossa vaihtuvuus on suuri ja muoti aina sesongin mukaista. Plussaa tulee myös monenlaisista ihanista kosmetiikkatuotteista ja laajasta asustevalikoimasta. Huonoja puolia on osan vaatteiden huono laatu ja se, ettei rintaliiveissä ole rinnanmpäryksenä kokoa 60! Palveluun voisi lisäksi panostaa, esimerkiksi pukukoppeihin olisi kiva joku henkilö, joka voisi tuoda oikean koon sinulle. Myyjät saisivat olla iloisempia!

Edullinen, Uusimpien trendien mukaista Hinta kohdallaan
8

Perus hyvä vaatekauppa keskellä keskustaa aivan kompassin vieressä. Laaja valikoima erilaisia vaatteita, laatu vaihtelee aika paljon. Hintataso on pääosin edullinen ja palvelu ystävällistä. Laajat aukioloajat.

Edullinen, Pitkät aukioloajat
8
Emma S.

Kauppa, joka tarjoaa perusvaatteita moneen makuun. Jyväskylän liike on monipuolinen ja vaihtelevuuskin suhteellisen suuri. Ystävällistä asiakaspalvelua kassalla, muualla kaupassa harvoin palvelua saa, ei edes tervehdystä. Hinnat opiskelijan budjettiin sopivat, tosin laatukin on sen mukaista. Liike välillä todella sotkuinen ja pölyinen.

Edullinen, Monipuolinen kokovalikoima Hinta kohdallaan
8
Leena K.

Jyväskylän H&M:ltä löytyy valikoimaa moneen makuun! Hintataso ei ole paha ja tuotteet hyvin tavanomaisia ja sopii peruskäyttöön. Välillä voi myös löytää kauniitakin asuja juhliin tms.
Palvelu on toimivaa, vaikka pienet koot tahtovat mennä nopeasti.

Edullinen, Pitkät aukioloajat, Uusimpien trendien mukaista Hinta kohdallaan
8
Antti S.

Perusvaatteita kaiken ikäisille. Ihan hyvä valikoima vaatteita erilaisiin käyttötarpeisiin. Pääasiassa arkivaatteita, mutta välistä voi löytyä ihan tyylikkäitä vaatteita juhlallisempiinkiin tilaisuuksiin. Valikoima vaihtuu kiitettävän usein, mutta joskus tuntuu, että liiankin usein. Alennusmyynneissä yleensä tekee hyviä löytöjä ja hankintoja edulliseen hintaan.

Edullinen, Monipuolinen kokovalikoima Hinta kohdallaan
7
Jonna T.

Onko olemassa vaatekauppaa kaiken ikäisille, kokoisille ja muotoisille? Hennes & Mauritz on kauppa, josta jokaiselle löytyy jotakin. Kukkaron nyörejä ei tarvitse paljon kiristellä, sillä hintataso on edullinen. Kauppa sijaitsee Jyväskylän keskustassa Jyväs-keskuksessa.

Jyväskylän ”Hennesi” on kolmikerroksinen. Kauppa vaihtaa erittäin useasti osastojen paikkaa, joten on mahdotonta sanoa, missä mikäkin tällä hetkellä sijaitsee. Pääasiassa kuitenkin kaupasta löytyy lasten, nuorten, naisten ja miesten osastot. Lisäksi kaupassa on raivattu tilaa myös erilaisille asusteille kuten huiveille, hatuille, vöille, kengille ja koruille. Vaatteiden paikkojen jatkuvat vaihtaminen on harmillista, sillä koskaan ei tunnu tietävän, mistä lähtisi tiettyä vaatetta etsimään. Varsinkin kiireessä tämä korostuu ja vaatteet saattavatkin jäädä hyllyyn.

Mainitsin tuotteiden edullisen hintatason, joka on yhteydessä laatuun. Vaatteet eivät ole kestäviä ja ostajan kannattaakin miettiä, että sijoittaako kestäviin vaatteisiin vai ostaako vaatteen muutaman kerran pitämistä varten. Vaikka laatu ei ole hyvä, silti kauppa vetää puoleensa asiakkaita ja konkurssin pelkoa ei ole. Kaupan monipuoliset vaatteet, ajatuksella jokaiselle jotakin, onkin plussaa. Kauppa tarjoaa myös hyvät puitteet, jos asiakas tarvitsee pikaisesti asun illaksi. Tarjolla on paljon erilaisia bilevaatteita.

Hennesin aukioloajat ovat pitkät ja kauppa tuntuu olevan aina auki. Kauppa on työntekijästä riippuvainen, että kuinka hyvää asiakaspalvelu on. Useimmiten kassalla ei montaa sanaa vaihda työntekijän kanssa ja he eivät ainakaan riemusta hypi työtä tehdessään. Kyllähän sen toisaalta ymmärtää, mutta asiakaspalvelu on aina asiakaspalvelua ja se on osa sitä, että asiakas tulee kauppaan uudestaan.

Asiantunteva palvelu, Edullinen, Pitkät aukioloajat Hinta kohdallaan
8
Emppu P.

Jotain kivaa löytää joskus alerekistä, mutta harvemmin täältä tulee enempää ostettua mitään ihmeellistä. Henkilökunnasta osa kulkee kyllä aika nenä pystyssä, enkä muista, että olisi koskaan kysytty, että tarvitsenko apua. Hinnat on ok, mutta onhan kledjut aika epäeettisesti valmistettuja. Aukioloajat hyvät.

Edullinen, Pitkät aukioloajat Hinta kohdallaan
6
Jenna H.

Jos eksyy H&M:lle, sieltä ei koskaan pääse tyhjin käsin pois. Taas kerran menin vain "katselemaan", mutta en kuitenkaan voinut vastustaa tällä kertaa karkin väreissä hohtavia uutuuksia. H&M:n mallistot vaihtuvat virkistävän usein ja joka kerta löytää jotain uutta. Vaatteet ovat sinänsä tyyliltään melko tavallisia, mutta silti muodikkaita.

Hinta-laatu-suhde on yleensä tasapainossa, mutta jotkut paidat ja erityisesti korut ovat tehty huonosta materiaalista ja jäävät sen takia hyllyyn.

Asiakaspalvelu on aina ystävällistä ja avuliasta. Myyjät tietävät hyvin tuotevalikoiman ja kertovat mielellään lisätietoja tuotteista.

Asiantunteva palvelu, Pitkät aukioloajat, Uusimpien trendien mukaista Hinta kohdallaan
7
Veera P.

Jyväskylään on kyllä saatu hyvän kokoinen H&M - valikoimaa riittää! Ostoksille voi siis mennä vaikka koko perhe ja kaikille löytyy jotain. Kauppa pidetään mielestäni hyvin siistinä ja palvelu on hyvää.

Moniin muihin vaateliikkeisiin verrattuna oikein sopivat hinnat, mutta välillä se näkyy kyllä tuotteiden laadussa.

Edullinen, Pitkät aukioloajat Hinta kohdallaan
8
Sara V.

Aina löytyy jotain, mitä ostaa! Hinta kohdallaan, oman tyylin mukaisia vaatteita sekä laaja valikoima. Jos kiva paita löytyy, mutta väri on väärä, ei kannata huolia. Paita löytyy todennäköisesti muissakin väreissä!

Edullinen, Uusimpien trendien mukaista Erinomainen
9
Meira M.

tällä hetkellä H&M saan yhdellä ostos reissulla koko perheelle vaatteet.niin pilli farkkuja kuin vauvallekin.

9

Laaja valikoima aikuisille ja lapsille.

10
Nadezda K.

Löytyy aina tarvitava mutta laatuu taas aika kehno.

6
Aki K.

Loistava vaatekauppa. Ystävällinen henkilökunta ja hyvät valikoimat tuotteita. Hyvä sijainti.

10

Miksi juuri tänne?

1. Edullinen
2. Pitkät aukioloajat
3. Uusimpien trendien mukaista
4. Monipuolinen kokovalikoima
5. Perustuotteet huokeaan hintaan
6. Asiantunteva palvelu
7. Hyvä valikoima naisten vaatteita
8. Hyvä valikoima miesten vaatteita
9. Ideoi ja ehdottaa

Vai onko yritys mielestäsi jotain näistä

Kiitos arviostasi!

Toivottavasti kerrot kokemuksiasi muistakin yrityksistä – näin autat muita löytämään parhaat ja kivoimmat paikat kaikkialta Suomesta. Huomioithan, että luomalla oman Osuma-tilin saat käyttöösi muun muassa oman profiilisivun ja vanhojen arvioittesi muokkausmahdollisuuden.

Arviosi näkyy sivustolla tuotapikaa.

Kurja kuulla että kokemus ei ollut se paras mahdollinen. Tiesithän, että voit myös muokata arviotasi, jos yritys skarppaa kohdallasi tulevaisuudessa?

Jos mielessäsi on muitakin näin hyviä yrityksiä, kerro ihmeessä niistä muillekin. Näin autat sekä kanssakulkijoita että yrittäjiä.

Juuri arvioimasi yrityksen Osuma-sivulle pääset tästä.


Oletko käynyt näissä paikoissa


Arvioi seuraava yritys

Arvioi yritys {{ratingDone}}

1. Kuinka todennäköistä on, että suosittelisit yritystä ystävällesi tai kollegallesi?
2. Kerro kokemuksestasi
60% Complete

{{progressText}}

Peruuta
Arvion minimipituus 40 merkkiä.

3. Mihin yritys mielestäsi soveltuu parhaiten? (Valitse enintään kolme asiaa)
{{thumbsCount}}
Peukkuja jäljellä {{thumbsLefts}}
4. Yrityksen hinta-laatusuhde

Peruuta