Löydä parhaat. Kerro kokemuksesi.

Palttiarallaa 72 200 rehellistä arviota.
8,9/10 14 arviota

Ravintola Lehtovaara

Asiakkaiden mielestä Ravintola-kategorian 29. paras yritys Helsingissä

Ravintola Lehtovaara on Helsingin perinteikkäimpiä ruokapaikkoja jo vuodesta 1940. Viinilista on maan parhaimpia. Tervetuloa!


Lehtovaara yli 90 vuotta !


Lehtovaara on läpi vuosikymmenten tullut tunnetuksi korkeatasoisen suomalaisen ja kansainvälisen ruuan tarjoajana. Vuosien mittaan Lehtovaara on saanut useita kunnianosoituksia.


Viinilista on maan parhaimpia ja hinnoittelu on kuluttajaystävällinen. Se sisältää kattavasti eri alueita ja rypälelajikkeita edustavia huippuviinejä. Myös mielenkiintoisia erikoisuuksia on runsaasti. Viinejä on jatkuvasti yli 100 eri nimikettä listalla.


Lehtovaara on tunnettu miellyttävästä ilmapiiristään, makuhermoja hemmottelevista ruoka-annoksistaan sekä asiakasta arvostavasta lämpimästä palvelustaan. Ravintola sijaitseen kauniin Sibeliuspuiston vieressä. Asiakaspaikkoja on 120. Erityisen suosittu on ympäri vuoden avoinna oleva lasiterassi.


--------------------------------------------------------------------------------------


Restaurant Lehtovaara is one of the most traditional restaurants in Helsinki. It was founded by master baker Emil Lehtovaara in 1916 in Viipuri, a former Finnish city now in Russian territory. Mr Lehtovaara sold the restaurant to Ragnar Hansson, who in 1940, during the war moved the restaurant to Helsinki. Ever since then the restaurant has been located in the same place in Töölö, close by the Sibelius Monument.


Throughout the decades Lehtovaara has been famous for it's high quality Finnish and International kitchen. Restaurant Lehtovaara has received several acknowledgements. Restaurant is located near the beautiful Sibelius Park.


The winelist is among the best in the country and the prices are nice. It consists of top quality wines from different regions and grapes. There are also interesting specialities among the over 100 different titles on the wine list.


Tätä mieltä asiakkaat ovat:

Henrik C.
5 kuukautta sitten
8

Hyvä ruoka,

kiva paikka, asiakaspalvelu voisi pelata paremmin, tarjoilijattaret ovat vain "siellä töissä" eivätkä anna hyvää tunnelmaa paikasta, myöskin hidasta ja saa kyllä yrittää jos haluaa saada niihin yhteyttä! :)
Mutta ruoka on hyvä, joten kyllä tämän paikan voi hyvin suositella.

Fiiniä ja tyylikästä, Laadukkaat raaka-aineet, Intiimisti yhdessä

Jorma H.
2 vuotta sitten
10

Ravintola Lehtovaara on palanen vanhaa viipurilaista kaupunkikulttuuria

keskellä Töölöä. Miljöö valkoisine liinoineen tuo tervehdyksen entisestä Suomen kansainvälisimmästä kaupungista. Erinomainen palvelu sulautuu vastaa paikan yleistä ilmapiiriä. Ruoka on konstailematonta ja valmistettu hyvistä raaka-aineista,
ei mitään uudempaa kokeellista fuusiokeittiötä. Miljöö, palvelu ja ruoka vastaavat poikkeuksellisen hyvin toisiaan.
Elämys valkoisia liinoja ja konstailematonta laaturuokaa arvostavalle.

Makunautintoja ja elämyksiä, Fiiniä ja tyylikästä, Laadukkaat raaka-aineet

Erinomainen

Karoliina T.
2 vuotta sitten
9

Lehtovaara on tasokas ja viihtyisä ravintola.

Laadukkaat raaka-aineet ja taitavat kokit takaavat herkullisen makuelämyksen. Sisustus on pelkistetyn tyylikäs. Vaikka paikkaa pidetään hienona ravintolana jonne ei sovi mennä ihan missä tahansa vatteissa, tarjoilijat ovat rentoja ja tietenkin erittäin asiantuntevia, mikä aikaansaa mukavan eikä niin jäykän ilmapiirin. Viinivalikoima on laaja ja jokaiselle ruokalajille löytyy tarjoilijoiden suosittelemana erittäin hyvin ruoan kanssa yhteen sopiva vaihtoehto. Suosittelen!

Makunautintoja ja elämyksiä, Fiiniä ja tyylikästä, Laadukkaat raaka-aineet

Hinta kohdallaan

Victoria E.
2 vuotta sitten
9

Yksi Helsingin hienoimmista ja vanhimmista ravintoloista Töölössä.

Ruuat vaihtuvat täällä kai kauden mukaan, viimeksi söin täällä kuhaa, joka oli erinomaista. Hinta on toki paikan sijainnin ja tason mukainen, tänne ei verkkareissa sovi tulla syömään.

Lehtovaara sopii hyvin hienompaan illanviettoon kolmella ruokalajilla tai vaikka lasilliselle ennen teatteria. Parhaat pöytäpaikat Lehtovaarassa ovat lasitetulla terassilla, josta avautuu näkymä Töölön kirjastolle. Täällä saa varmasti hyvää ruokaa ja viiniäkin uskaltaa kysyä ruokaan sopivaksi.

Makunautintoja ja elämyksiä, Fiiniä ja tyylikästä, Laadukkaat raaka-aineet

Hinta kohdallaan

Kalle L.
2 vuotta sitten
9

Lehtovaara on viihtyisä fine dining-ravintola Töölössä.

Vaikka ravintola on tyyliltään selvästi hieno ja kallis, valoisuus ja ikkunoiden suuri määrä rentouttavat tunnelmaa ja poistavat fine diningiin joskus kuuluvan jäykkyyden. Ruokalista on kategorian ravintoloiden tyyliin suppea: muutama vaihtoehto alku-, pää- ja jälkiruokia ja ajoittain vaihtuvat menut. Itse söin riimihärkää, ankanrintaa ja juustovalikoiman, ja missään ei ollut valittamista. Henkilökunta on ystävällistä ja sitä ei tarvinnut missään vaiheessa odottaa.

Makunautintoja ja elämyksiä, Fiiniä ja tyylikästä, Laadukkaat raaka-aineet

Hinta kohdallaan

Pekka K.
2 vuotta sitten
10

10 on liian vähän!

Tämän ravintolan takia pitäisi tuota asteikkoa laajentaa, kymppi on liian vähän!!! Olen arvostellut muutamia paikkoja siellä sun täällä ympäri suomea ja useimmat olen lytännyt, mutta tässä on paikka josta ei löydä mitään negatiivista. Olin 2011 viettämässä äitini 70-vuotis juhlia Lehtovaarassa ja paikka oli täydellinen valinta. Yhdessä henkilökunnan kanssa suunnittelimme menun joka toteutui täydellisesti. Ruoka oli USKOMATTOMAN hyvää! Olen toitottanut purkkiruokaa vastaan ja tämä paikka on hyvä esimerkki uskalluksesta käyttää oikeita raaka-aineita, esimerkki hyvästä ammattitaidosta ja ystävällisestä palvelusta. Paikka voi olla "vanhahtava", mutta minun mielestä tämä ravintola saa ja pitääkin olla juuri sellainen kuin se on. Valitettavasti minulta loppuu ylistävät sanat kesken :) Voin suositella varauksetta kaikille hyvän ruoan ystäville!!!

Makunautintoja ja elämyksiä, Fiiniä ja tyylikästä, Laadukkaat raaka-aineet

Erinomainen

Ida R.
2 vuotta sitten
9

Lehtovaara on yksi Helsingin perinteikkäämmistä ravintoloista.

Se löytyy kirjoista ja tietopeleistä, mutta on ehkä viimeisten vuosien aikana jäänyt pois muodista. Ravintolaa ei ole uudistettu ja hintoja on jouduttu alentamaan. Uusien hintojen laatusuhde on erinomainen. Palvelu on kokenutta ja täsmällistä. Lehtovaara ei yllätä, vaan pitää tasaisen korkea laatu. Pöydän pitää ehdottomasti varata lasitetulta terassilta. Terassi on valoisa ja mukava. Ruoka on todella hyvää. Ravintola on tunnettu Coeur de filet provencale – annoksesta. Valkosipulin ystävälle annos on kuin unelma.

Makunautintoja ja elämyksiä, Laadukkaat raaka-aineet

Hinta kohdallaan

Ville L.
2 vuotta sitten
9

Ravintola Lehtovaara är en legend i Tölö,

och det är stället som jag tar min mamma till för att fira diverse saker. Vi är båda förälskade i restaurangens legendariska Coeur de filet, som är inrefilébitar med champinjoner och potatis stekta i vitlökssmör. Det är helt obeskrivligt gott, åtminstone om man tycker om vitlök. Jag rekommenderar att man besöker restaurangen åtminstone en gång för denna smakupplevelse.

Själva lokalen är lite gammaldags, ett hopkok från alla årtionden från 50-talet framåt. Servicen kan vara lite ojämn, men för det mesta är den bra... jag tror det har varit inhoppare de gånger den varit mindre tillfredsställande.

Makunautintoja ja elämyksiä, Fiiniä ja tyylikästä, Laadukkaat raaka-aineet

Hinta kohdallaan

Heidi J.
2 vuotta sitten
8

Lehtovaara on olennainen osa Töölöä,

jossa käymme juhlistamassa appivanhempieni hääpäivää vuosittain. Muutenkin ravintola sopii mielestäni klassisiin juhlapäiviin, kuten äitienpäivän, syntymäpäivien ja pyhäpäivien viettoon. Miljöö on perisuomalainen, ehkä hieman vanhahtava, mutta niin sen kuuluu ollakin. Itse olen fiksaantunut Lehtovaaran klassikkoannokseen Coeur de Filletiin, jossa on härän sisäfilettä, tiristettyjä valkosipuliperunoita, valkosipulivoita ja tuoreita herkkusieniviipaleita. Rinnalle tuhti lasi punaista ja elämys on valmis. Toki valkosipulia pitää rakastaa, pitääkseen tästä annoksesta!

Makunautintoja ja elämyksiä, Isommalla porukalla, Laadukkaat raaka-aineet

Hinta kohdallaan

Jukka P.
2 vuotta sitten
9

Perinteikäs,

jopa hieman vanhahtava töölöläisklassikko. Asiantunteva ja ystävällinen palvelu. Hyvä viinilista kohtuullisin hinnoin. Coeur de Filet'tä on tarjoiltu olympiavuodesta 1952 lähtien, eikä ihme.

Pikaiset kommentit

7
Hyvä ja siisti paikka. Kehtaa viedä syömään vieraat
Irma V.
2 vuotta sitten
9
Tämä on oikeaa perinnettä. Loistava ruoka ja tunnelma. Älkää muuttako mitään.
Anssi L.
2 vuotta sitten

Nämä käyttäjät eivät ole perustelleet antamaansa arvosanaansa kirjallisesti:

Miksi juuri tänne?

Onko näin?

 1. 1 12 Laadukkaat raaka-aineet Arvioi
 2. 2 11 Makunautintoja ja elämyksiä Arvioi
 3. 3 9 Fiiniä ja tyylikästä Arvioi
 4. 4 2 Isommalla porukalla Arvioi
 5. 5 1 Intiimisti yhdessä Arvioi

Yrityksen seuraaminen

Kirjaudu sisään, jos haluat pysyä kartalla siitä, mitä ihmiset ovat mieltä tästä paikasta.

 

Katso kuvat ja videot

Helsingin TOP 3 (Ravintola)

 1. Ravintola Muru 2
  9,5
  Fredrikinkatu 41
 2. Kasvisravintola Zucchini 3
  9,5
  Fabianinkatu 4
Lue mitä ihmiset ovat olleet mieltä yrityksestä nimeltä Ravintola Lehtovaara

Ravintola Lehtovaara

Lisäyhteystiedot

Pöytävaraukset
09 440 833