Löydä parhaat. Kerro kokemuksesi.

Palttiarallaa 72 000 rehellistä arviota.
?/10

Seurasaarisäätiö

Tätä mieltä asiakkaat ovat:

Toni I.
2 vuotta sitten
2

Seurasaaren Juhannusvalkeat 2012,

jättivät todella huonon fiiliksen kyseisestä säätiöstä, sillä lähettämääni palautteeseen vastattiin todella pitkällä viiveellä ja vastaus oli erittäin lyhyt. Käytännössä siis ensi vuonna 2013 avustaja pääsee samalla lipulla, mutta asiasta ei aiota sen erityisemmin tiedottaa. Säätiö vaikuttaa asiakkaan kannalta todella sulkeutuneelta, etäiseltä, epäystävälliseltä ja ennen kaikkea vanhoihin kaavoihin kangistuneelta.

Luultavasta tämä tuli olemaan ensimmäinen ja viimeinen juhannus, kun siellä tulemme aikaamme viettämään. Jos jotain hyvää kuitenkin täytyy sanoa, niin Seurasaarisäätiön nettisivut ovat ajanmukaiset ja muutoinkin hyvät.

Itsessäänhän saari on todella hieno ja mukava paikka, luonnonläheinen tunnelma, pikku polut ja vanhat historialliset rakennukset tuovat oman lisänsä viihtyisään tunnelmaan. Alueelta löytyy myös kahvittelupaikka ja ravintola.

Ongelmakohtana oli kuitenkin vammaisen avustajan pääsy alueelle avustettavan lipulla. Periaate jonka tähän asti ovat eri tapahtumajärjestäjät hoitaneet hyvin, käymissäni tapahtumissa (konserteissa, museoissa, näyttelyissä yms.), ei tuona iltana toteutunutkaan, vaan molemmat joutuivat maksamaan oman lippunsa.

Pidän kaiken kaikkiaan omituisena ajatusta, ettei avustaja pääse samalla lipulla, sillä avustajan työnä ja tehtävänä on avustaa näkövammaista henkilöä niin liikkumisen, ”näkemisessä” kuin muidenkin asioiden suhteen vieraissa paikoissa. Itse olen näkövammainen, joten yksin saarelle meno ja siellä oleminen ei olisi onnistunut ja jouduin sitten maksamaan myös avustajani lipun sinne. Yleensä oletuksena on että jos tapahtumaan ei avustaja pääse, niin henkilökunta hoitaa paikkojen esittelyn ja opastuksen tai että paikka on muutoin tehty niin esteettömäksi ja saavutettavaksi, että siellä jokainen voi toimia omaehtoisesti.

Alle 15-vuotiaat lapset pääsivät ainakin tuolloin ilmaiseksi, joka on osaltaan hyvä asia lapsiperheitä ajatellen, mutta peilattuna tuohon avustaja-asiaan niin säätiöllä on todellakin omituiset käytännöt.

Myöskään portilla ollut henkilökunta eli lipunmyyjät/infotyypit eivät olleet kovinkaan avuliaita ja heidän käytöksensä oli jopa töykeää. Muutoin saarella tuona iltana olleet myyjät ja muu henkilökunta olivat asiallisia ja ystävällisiä, ilmeisesti siis ulkopuolisia toimijoita.

Lipun hintataso on aika korkea verrattuna tarjontaan mitä saarella on 18€/henkilö. Myös saarella myytävät elintarvikkeet, kuten makkarat, lätyt, kahvi yms. olivat melko kalliitta, joten jos joku sinne aikoo tuolloin mennä suosittelen ottamaan omat eväät mukaan. Saarella saa tuolloinkin grillata omia ruokiaan ja grillipaikat ovat todella hyvät.

WC:t ovat aika järkyttäviä, sillä vessoissa on ensinnäkin todella pimeää, joten kannattaa tarkoin katsoa mihin jalkansa pistää. Myös käsienpesumahdollisuudet olivat aika huonot, sillä vesihanasta vesi tuli todella kovalla paineella, eikä saippuaa ollut. Pienellä järjenkäytöllä wc-tiloistakin saataisiin käyttäjäystävällisemmät ja seinään voisi laittaa esimerkiksi käsidesipurkit. Myös haju tuona iltana oli melkoinen ja lattia lainehti, sillä juhlakansa melko varmasti lorotteli huoletta ohi pöntöstä.

Ohjelmassa oli juhannussalon pystyttäminen, tanssiesityksiä, lauluesityksiä yms. Itse kokot olivat melko pieniä verrattuna niihin mitä on tullut aikaisempina vuosina nähtyä ja koska kentällä on tuolloin paljon väkeä, niin eipä niistä kokoista päässyt kovinkaan nauttimaan.
Ohjelmalappunen oli kyllä tehty, mutta osin ohjelmistomerkinnät ja paikat missä mitäkin tapahtuu oli puutteelliset.

En suosittele, mutta jos haluaa maksaa juhannuksestaan kalliisti isossa väkimäärässä, välittämättä huonoista käytännön järjestelyistä, niin tervemenoa! Voipahan sitä sitten vanhempana kertoa, kuinka on tullut Seurasaaressa juhannusta vietettyä.

Lapsiystävällinen

Ylihinnoiteltu

Miksi juuri tänne?

Onko näin?

  1. 1 1 Lapsiystävällinen Arvioi

Yrityksen seuraaminen

Kirjaudu sisään, jos haluat pysyä kartalla siitä, mitä ihmiset ovat mieltä tästä paikasta.

 

Helsingin TOP 3 (Museo)

  1. 1
    9,4
    Seurasaari
Lue mitä ihmiset ovat olleet mieltä yrityksestä nimeltä Seurasaarisäätiö