Löydä parhaat. Kerro kokemuksesi.

Palttiarallaa 72 000 rehellistä arviota.
8,3/10 17 arviota

Café Engel

Asiakkaiden mielestä Kahvila-kategorian 68. paras yritys Helsingissä

Tätä mieltä asiakkaat ovat:

Anna-Kaisa E.
8 kuukautta sitten
9

Engelissä on hurmaava ja hieman pariisilaisen katukahvilan tunnelma.

Suosin erityisesti aamiaisen nauttimista kyseisessä paikassa, sillä listalta löytyy valmiita aamiaisaterioita moneen makuun. Aurinkoisella säällä nautin aamiaisen ehdottomasti joko rauhaisella takapihan terassilla tai kadunpuolen pöydissä ihmisvilinästä nauttien.

Markus K.
1 vuosi sitten
9

Cafe Engel on mahtava paikka viettää aikaa ystävien kanssa!

Tunnelmallinen, ruuhkaisa, jatkuvaa keskustelun sorinaa ja vielä, mikä antaa ison plussan: flyygeli takahuoneessa, jota voi jopa soittaa! Kadulle näkyy iloinen ja viihtyvä ilmapiiri tunnelmavalojen kanssa, askeleet vievät taas Engeliin teejatkoille!

Hemmottelemaan herkuilla, Tapaamaan ystäviä, Viihtyisä ympäristö

Hinta kohdallaan

Maria M.
1 vuosi sitten
8

Ennen remonttia hurmaavampi,

mutta aika ihana vieläkin! Tarjoomukset ovat varsin kattavat ja monipuoliset, maistuvatkin. Kiva paikka tavata ystäviä kaikessa rauhassa, miellyttävä miljöö keskusteluille. Ihana interiööri, joka tosin oli ennen remonttia kivampi, mutta ehkäpä ajan patina parantaa tätäkin sisustusta. Henkilökunta on periaatteessa ihan jees, mutta viime kerralla, kun tilasimme ystäviemme merkkipäivän kunniaksi kuohuviiniä, laskua ei tuotu meille, jotka tilasimme, vaan ystävillemme, mikä oli äärimmäisen noloa!

Tapaamaan ystäviä, Seuraamaan muita ihmisiä, Viihtyisä ympäristö

Ylihinnoiteltu

Carol L.
1 vuosi sitten
8

viihtyisässä historiallisessa miljössä on kiva tavata vaikka

juuri hänet ja nauttia ah niin herkulliset makupalat sekä kuppi cappuccionoa tms.. ei tämä mikään teboilin-kahvila tietty ole hinnoiltaan mutta eipä olekaan taajamassa vaan yhdessä helsigin kauneummista kortteleista. hinta-laatusuhde on kaiketi edes oikeansuuntainen,

Tapaamaan ystäviä, Viihtyisä ympäristö, Perinteistä tunnelmaa

Hinta kohdallaan

Juliana H.
2 vuotta sitten
6

Cafe Engel on hyvässä paikassa ja paikalla on pitkä historia

ja hyvä maine, mutta minua ei inspiroi. Varsinkin hintataso, joka on mielestäni yläkanttiin. Mielestäni teestä 3 euroa on hieman liikaa. Muuten, sopivasti elokuvateatterin kanssa samassa paikassa ja kesäterassillakin voisi viihtyä. Ruoka on maukasta ja on joskus ollut ihanaa tulla kaverini kanssa kahvittelemaan, varsinkin kun kahvivalikoima on niin hyvä. En tykkää, että usein kahvilassa muodostuu jono. Plussana pöytiintarjoilu. Tämä on Suomessa erikoista.

Nauttimaan erikoiskahveista, Viihtyisä ympäristö, Perinteistä tunnelmaa

Ylihinnoiteltu

Markus K.
2 vuotta sitten
7

Vaihtelevien kokemusten kahvila,

joista parhaana jäänyt ehkä mieleen juuri pitkät juttusessiot kahvikupin äärellä. Tila tarjoaa rauhallisen paikan keskustella vähemmän ruuhkaiseen aikaan ja kahvit ja peruspullat ovat hyviä. Lounaskokemuksen puolesta paikka jätti kuitenkin toivomisen varaa enkä ehkä toiste tule menneeksi. Salaatti oli ihan ok, mutta ei mitenkään erikoista ja hintaansa nähden aika kohtuuttoman vaatimaton elämys. Joku toinen salaatti olisi toki voinut olla hienompi kokemus ja lounaskaverin annos oli kuulemma kelvollinen, mutta vähän jäi huono maku.

Ylihinnoiteltu

Christine B.
2 vuotta sitten
8

Cafe Engel är ett perfekt ställe för morgonmål/brunch.

Trots att kaféet är ganska trångt är det ett jätte trevligt ställe att träffa vännerna en sen söndag morgon för en liten brunch. De har mycket god brunch som beställs till bordet och personalen är mycket vänlig och hjälpsam. Stämningen i kaféet är mysig och påminner lite om stämningen i kafeterior i Frankrike och Italien. Det är även inte helt fel att sitta på ett kafé med utsikt över senatstorget med vackra Domkyrkan i bakgrunden. Kaféet är helt klart en riktig pärlä och hoppeligen kommer det fortsättningsvis glädja helsingforsborna med sin närvaro.

Hemmottelemaan herkuilla, Viihtyisä ympäristö, Perinteistä tunnelmaa

Hinta kohdallaan

Noora H.
2 vuotta sitten
10

Café Engelissä voi päästä aistimaan hieman Helsingin vanhan ajan

kahvilatunnelmaa. Engelissä on harvinaista - ja luksusta! - kyllä pöytiintarjoilu, ja tarjoilijat ovat todella ystävällisiä. Kakut, etenkin porkkanakakku, ovat erinomaisia, ja saatavilla on myös pikkusuolaista salaattia tai piirakkaa. Isoista ikkunoista voi katsella Aleksanterinkadun vanhaa päätä ja Senaatintoria sekä sen vastalaidalla kohoavaa Tuomiokirkkoa. Tunnelma on rauhallinen, joten tänne voi viedä niin äidin, ystävän kuin treffikumppaninkin. Kesäisin sisäpihalla on Kesäkino Engelin elokuvanäytöksiä.

Hemmottelemaan herkuilla, Lukemaan lehtiä tai kirjaa, Perinteistä tunnelmaa

Hinta kohdallaan

Esko K.
2 vuotta sitten
10

Engeli on ykköspaikkoja koko Suomen kahvilatarjonnassa,

niitä harvoja paikkoja Suomessa missä voi ylipäätään aistia jonkinlaista kahvilakulttuurin olemassaoloa (johtuen paljolti siitäkin että juuri missään muualla ei enää ole pöytiintarjoilua). Klassinen interiööri ja vastapäätä nouseva Tuomiokirkko antavat vanhan Helsingin tunnelmaa paikalle. Leivos-, leipä- ja ruokatarjonta ovat tasokkaat, myös teet, kaakaot ja kahvit ovat korkealaatuisia, vaikka toki hinnakkaita. Takahuoneessa on flyygeli jota on joskus innostuttu soittamaan.

Lukemaan lehtiä tai kirjaa, Viihtyisä ympäristö, Perinteistä tunnelmaa

Hinta kohdallaan

Sini K.
2 vuotta sitten
9

Ihana kahvila paraatipaikalla Tuomiokirkkoa vastapäätä.

Täältä saat vasmasti laadukkaat täytetyt leivät ja pikkusuolaiset sekä kahvileivät ja muut leivonnaiset. Myös kahvit ovat varmasti laadukkaita ja tarjoillaan konvehdin kanssa. Myös viinilasilliselle on kiva pysähtyä kahvilan tunnelman ja sijainnin takia. Hintataso verrattuna paraatipaikkaan ja tarjoilun laatuun sekä tarjoiltavien laatuun on sopiva ja hyvä. Täällä käyvät kanta-asiakkaat kaksikymppisestä kuusikymppiseen ja tunnelma on rento ja tyylikäs. Mukava kokemus joka kerta.

Hemmottelemaan herkuilla, Nauttimaan erikoiskahveista, Lukemaan lehtiä tai kirjaa

Krista M.
2 vuotta sitten
8

Paraatipaikalla Senaatintorin laidalla sijaitseva Cafe Engel

huokuu vanhanajan tunnelmaa. Perinteikäs sisustus ja kaunis näkymä Tuomiokirkolle tekevät kahvihetkestä päivästä tai kellonajasta riippumatta juhlallisen. Cafe Engel on melko tyyris mutta tarjoilut ja kahvit ovat poikkeuksetta herkullisia. Cafe Engel sopii arvokkuutensa takia juhlapäivien kahvihetkiin tai esimerkiksi Tuomiokirkon konsertitiyleisön jälkitunnelmointiin. Tänne ei kannata välttämättä suunnata rymyämään isolla kaveriporukalla, vaan tunnelmoimaan pienellä seurueella.

Hemmottelemaan herkuilla, Lukemaan lehtiä tai kirjaa, Perinteistä tunnelmaa

Ylihinnoiteltu

Andreas C.
2 vuotta sitten
8

Ennen remonttia parempi,

mutta edelleen voimissaan oleva klassikkokahvila kulttuurinähtävyyksien äärellä. Kahvilaksi poikkeuksellisen hyvä (punajuuripihvit ovat paras Helsingissä vastaan tullut tulkinta aiheesta) pieni ruokalista, hyvä valikoima lehtiä, perinteikäs sisustus ja hieno näköala Senaatintorin yli. Remontti vei Engeliltä osan tiloista, joten pöytiä voi olla etenkin ilta-aikaan hankala saada. Miinusta poikkeuksellisen hankalista aukioloajoista - kahvila sulkee jo yhdeksältä, joten esimerkiksi naapurin Kino Engelistä tullessa täällä ei voi enää poiketa kupillisella. Pöytiintarjoilu, henkilökunta poikkeuksetta ystävällistä.

Hemmottelemaan herkuilla, Lukemaan lehtiä tai kirjaa, Perinteistä tunnelmaa

Jan A.
2 vuotta sitten
9

Stadin klassikko,

avattu taas sarvikuonon korttelin korjauksen jälkeen. Mahtavat näkymät ikkunapöydistä tuomiokirkolle päin. Hyvä valikoima lehtiä luettavana. Hyvä lounas ja kahvit. Kokemuksena hintansa väärtti.

Pikaiset kommentit

7
Yliarvostettu paikka. Hinnat mielestäni liian korkeita, vaikka ruoka on hyvää. Tietysti kahville voi tulla fiilistelemään ennen leffaa.
Juliana H.
2 vuotta sitten

Nämä käyttäjät eivät ole perustelleet antamaansa arvosanaansa kirjallisesti:

Miksi juuri tänne?

Onko näin?

 1. 1 7 Hemmottelemaan herkuilla Arvioi
 2. 2 7 Perinteistä tunnelmaa Arvioi
 3. 3 7 Viihtyisä ympäristö Arvioi
 4. 4 5 Lukemaan lehtiä tai kirjaa Arvioi
 5. 5 4 Tapaamaan ystäviä Arvioi
 6. 6 2 Nauttimaan erikoiskahveista Arvioi
 7. 7 1 Seuraamaan muita ihmisiä Arvioi

Yrityksen seuraaminen

Kirjaudu sisään, jos haluat pysyä kartalla siitä, mitä ihmiset ovat mieltä tästä paikasta.

 

Helsingin TOP 3 (Kahvila)

 1. Cafe Regatta 1
  9,7
  Merikannontie 10
 2. Kahvila-Konditoria Hopia 2
  9,7
  Pohjoinen Hesperiankatu 9
 3. 3
  9,6
  Merikannontie 3 B
Lue mitä ihmiset ovat olleet mieltä yrityksestä nimeltä Café Engel