9,1 Olutravintola Pikkulintu, Helsinki

Asiakkaiden mielestä Baari-kategorian 4. paras yritys Helsingissä
Listauksen paikkakunnan parhaista yrityksistä tässä kategoriassa löydät täältä.

Bow M.

Helsingin paras olut- ja viskipaikka. Sijainti on hyvä ettei ole aina rahvasta liikaa tunkemassa.

10
Maria K.

Ulkoisilta puitteiltaan varsin viehättävä ja erittäin siisti viskibaari, joka tituleeraa itseään olutravintolaksi. Sijainti on kovinkin sivussa ja sikäli hyvin rauhallinen. Mukava terassi kesäkeleille.
Oluita on hanassa runsaasti. Viskivalikoima on varsin mittava. Tosin. Viskilistaan asiaa vuosiakin harrastanut maistelija silti toivoisi edes lyhyttä luonnehdintaa jokaisen juoman kohdalle, kun vaihtoehtoja kumminkin on satoja. Eikä kauhean kiva juttu ole, ettei listaa ole suuremmin viitsitty päivitää - itselleni kävi niin, että pitkän tukimisen jälkeen päädyin yhteen viskiin, jota pulloa ei löytynyt ja toiseen, se oli loppu... kun kolmatta sitten maistelin luvattiin, että alunperin valitsemani kyllä löytyy. No, ei sitä sitten muistettu illan mittaan kyllä enää etsiäkään.
Henkilökunnan arroganssi vähän häiritsi ja jossain kohtaa tuli olo, että nyt olen taas tyttönä astunut poikien hiekkalaatikolle... Mielestäni viskien maailma on kumminkin niin avara, että sinne nykyään mahtuu paljon ja kaikenlaista väkeä ja monenlaista maistajaa.
Useampia suosituksia pyysimme ja saimmekin, ihan kaikki eivät kolahtaneet, mutta jokunen helmi toki löytyi.
Hyvässä seurassa täällä toki voi maistella toisenkin kerran viskejä, mutta ilmeisesti pitää itse selvittää etukäteen, mitä haluaa maistella, ja toivoa, että sitä sattuu olemaan hyllyssä.

8
Hemmo L.

erittäin mukava ja osaava henkilökunta

Paras olutvalikoima, Rentoutumaan töiden jälkeen, Tilaa omille ajatuksille Hinta kohdallaan
9
Martin F.

Fastän Pikkulintu inte är någon skönhet att se på eller vara i, kan man ändå inte ge stället annat än vitsord 10. Om man tycker om öl och whisky kommer man hit, annars bryr man sig inte om stället. Öl- och whiskyutbudet saknar motstycke åtminstone i Finland, och med en personal som är verkligt kunnig så kan det inte gå fel - varje besök är en upplevelse. Platsen kunde vara större dock, i nuläget blir det relativt trångt ganska fort, men som sann ölvän kan inget ändå frånta en koncentrationen från det väsentliga, nämligen ölen...förutom naturligtvis densamma.

Paras olutvalikoima Hinta kohdallaan
10
Ville L.

Pikkulintu är ett måste för både öl- och whiskyvänner. Utbudet är minst sagt enormt, och personalen (åtminstone ägaren) är väldigt kunnig. Även om det är en halvtimmes metrofärd från centrum så gör man gärna pilgrimsfärden hit åtminstone några gånger om året, och man vet att det är omöjligt att någonsin hinna smaka på allting (eller ha pengar till det för den delen). Själva baren är inte så hemskt attraktivt inredd, men jag förlåter det mesta med det utbud och den service man får. Om du, eller någon du bjuder ut är en vän av bruna drycker, är det här definitivt ett ställe att besöka.

Paras olutvalikoima Hinta kohdallaan
10
Laura J.

Olutravintola Pikkulintu sijaitsee Puotilassa ja tunnettu erityisen hyvin kattavasta ja laajasta olutvalikoimastaan. Toki täältä saa myös siideriä, lonkeroa sekä muutamia viinejä ja whiskyja. Kannattaa varautua siihen, että paikka on todella suosittu etenkin viikonloppuisin, joten vapaata pöytää saattaa joutua odottelemaan melko pitkäänkin. Myös baaritiskille on tungosta. Tämä on siisti ja rento paikka tulla istumaan iltaa ystävien kanssa tai nauttimaan lasillisen viiniä ennen siirtymistä keskustan yöhön.

Hinta kohdallaan
8

Asun vieressä, joten viskillä tulee käytyä töiden jälkeen useita kertoja viikossa. Myös oluet kohdallaan, paitsi Siperia, jota ei juo poliisikaan. Miinuksena ajoittain ylimielinen henkilökunta, joka saa osan asiakkaista siirtymään viereiseen kansankapakka Vivaldiin. Aukioloajat turhan suppeat. Terassi on hyvä ja hiukopalaa voit hakea kymmenen metrin päässä sijaitsevasta vietnamilaisesta ravintolasta.

Paras olutvalikoima, Rentoutumaan töiden jälkeen Ylihinnoiteltu
7
Sonja V.

Pikkulintu on valikoimaltaan olutravintoloiden aatelia. Asiantunteva henkilökunta myös suosittelee mielellään harvinaisempia oluita. Baarissa on myös loistava viskivalikoima vahvempien juomien ystäville. Paikka on sopivan pieni ja tunnelmaltaan mukava. Ainoa miinuspuoli on hankala sijainti; vaikka Pikkulintu onkin aivan Puotilan metroaseman vieressä, on 25 minuutin metroilu keskustasta monelle liikaa. Tässä baarissa tulee pistäydyttyä lähinnä vain, jos haluaa jotain todella hyvää ja erityistä olutta, mutta jokainen vierailu on kyllä ollut vaivan arvoinen.

Paras olutvalikoima, Rentoutumaan töiden jälkeen Hinta kohdallaan
10
Kimmo H.

Pikkulinnussa on aivan loistava olutvalikoima! Kävimme kaveriporukalla täällä maistelemassa erilaisia oluita, eikä samaa olutta tosiaan tarvinnut kahteen otteeseen maistaa. Henkilökunta on hyvin asiantuntevaa, ja olut kannattikin tilata ennemmin haettua makua kuvailemalla, kuin olutmerkillä. Tämän jälkeen henkilökunta kävi takahuoneessa, ja toi muutaman eri vaihtoehdon kuvaillen niiden makua. Tarkoituksenamme oli alunperin mennä järjestettyyn olutmaistiaiseen, joka olisi noin 40€ henkilöltä, ja muistaakseni vähintään 10:lle ihmiselle. Järjestetty olutmaistelu jäi väliin, mutta menemme sinne aivan varmasti joskus sopivalla porukalla! Aivan mahtava olutkulinaristien paratiisi! Pienenä miinuksena tosin syrjäinen sijainti.

Paras olutvalikoima, Rentoutumaan töiden jälkeen Hinta kohdallaan
10
Pia J.

One of the best beer bars in Helsinki! Kind of small and located far away but definitely worth a visit if you love beer and/or whiskey! The staff is friendly and will gladly help you choose what to drink next (they're very knowledgeable). With a wide selection of beers that constantly changes, it keeps you coming back for more. The interior is cozy and the bar itself has its charms because it's so hidden and interesting. If only the location was better and the bar itself was slightly larger (it's tiny!), it'd be perfect.

Aitoa kapakkatunnelmaa, Paras olutvalikoima, Rentoutumaan töiden jälkeen Hinta kohdallaan
9
Tero M.

Kesti kauan, ennen kuin kuulin tästä paikasta, vaikka silloin asuinkin melko lähellä kyseistä baaria. Epätavallinen sijainti siis saattaa karkoittaa muutamia, mikä on sääli, koska Pikkulintua ovat monet kehuneet Helsingin parhaaksi olutravintolaksi.

Olutvalikoima oli itselleni hieman erikoinen ja monia lempioluitani ei listalta löytynyt. Mihinkään en kuitenkaan joutunut listalla pettymään ja henkilökuntakin on asiantuntevaa, sekä valmiina vinkkaamaan parhaiten hetkeen soveltuvaa juomaa.

Ymmärtääkseni myös erittäin hyvä mallasviskivalikoima, itse en kuitenkaan ole kyseisistä juomista niin erityisen innostunut.

Paras olutvalikoima, Rentoutumaan töiden jälkeen Hinta kohdallaan
9
Joona K.

Hyvä olutravintola hivenen kummallisemmassa paikassa. Vanha itähelsinkiläinen lähiöostari on hivenen outo paikka olutravintolalle, jossa on myös erinomainen viskivalikoima. Henkilökunta neuvoo juomavalinnoissa hyvin ja juttelee vakioasiakkaiden kanssa mukavia. Häiritsevistä kanssa-asiakkaista ei tarvitse olla huolissaan, kun henkilökunta ohjaa elämäntapajuopot päättäväisesti ostarin toiseen baariin. Poikkeuksellisesta sijainnistaan huolimatta Pikkulintuun on helppo mennä. Metroasemalta kävelyä kertyy kolmisensataa metriä ja metroliikenteen päätyttyä yöbussi pysähtyy ostarin nurkalla.

Paras olutvalikoima, Rentoutumaan töiden jälkeen Hinta kohdallaan
9
Andreas C.

Suomen paras valikoima mallasviskejä (tarjolla mm. koko skaala eri kypsytysaikoja ja tynnyreitä saman tislaamon juomasta!) ja yksi parhaista olutvalikoimista, sekä asialleen erittäin omistautunut mutta ystävällinen henkilökunta tekevät Pikkulinnusta yhden pääkaupunkiseudun parhaista pubeista. "Erikoisolutpaikaksi" henkilökunta osaa myös suositella valikoimaansa poikkeuksellisen hyvin ja suhtautuu avoimesti esimerkiksi pienempiin maisteluannoksiin, kuten tämän laatuluokan paikassa sopiikin. Ainoa miinus on oikeastaan lievästi käsittämätön sijainti laitakaupungilla - kiitos Helsingin älyttömän aikaisin liikennöinnin lopettavan metron, täältä on aika vaikea poistua.

Paras olutvalikoima, Rentoutumaan töiden jälkeen
9
Mika N.

Yksi suomen parhaista olutvalikoimista

Paras olutvalikoima Hinta kohdallaan
9
Esa R.

Suomen paras mallasviskivalikoima! Asiantuntevaa ja mukavaa palvelua.

Erinomainen
10

Miksi juuri tänne?

1. Paras olutvalikoima
2. Rentoutumaan töiden jälkeen
3. Aitoa kapakkatunnelmaa
4. Tilaa omille ajatuksille

Vai onko yritys mielestäsi jotain näistä

Kiitos arviostasi!

Toivottavasti kerrot kokemuksiasi muistakin yrityksistä – näin autat muita löytämään parhaat ja kivoimmat paikat kaikkialta Suomesta. Huomioithan, että luomalla oman Osuma-tilin saat käyttöösi muun muassa oman profiilisivun ja vanhojen arvioittesi muokkausmahdollisuuden.

Arviosi näkyy sivustolla tuotapikaa.

Kurja kuulla että kokemus ei ollut se paras mahdollinen. Tiesithän, että voit myös muokata arviotasi, jos yritys skarppaa kohdallasi tulevaisuudessa?

Jos mielessäsi on muitakin näin hyviä yrityksiä, kerro ihmeessä niistä muillekin. Näin autat sekä kanssakulkijoita että yrittäjiä.

Juuri arvioimasi yrityksen Osuma-sivulle pääset tästä.


Oletko käynyt näissä paikoissa


Arvioi seuraava yritys

Arvioi yritys {{ratingDone}}

1. Kuinka todennäköistä on, että suosittelisit yritystä ystävällesi tai kollegallesi?
2. Kerro kokemuksestasi
60% Complete

{{progressText}}

Peruuta
Arvion minimipituus 40 merkkiä.

3. Mihin yritys mielestäsi soveltuu parhaiten? (Valitse enintään kolme asiaa)
{{thumbsCount}}
Peukkuja jäljellä {{thumbsLefts}}
4. Yrityksen hinta-laatusuhde

Peruuta