7,5 Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOAS, Helsinki

Asiakkaiden mielestä Asunnot-kategorian 9. paras yritys Helsingissä
Listauksen paikkakunnan parhaista yrityksistä tässä kategoriassa löydät täältä.

Kimmo H.

HOAS on erittäin hieno instanssi jolla on jalo tarkoitus: Tarjoamme opiskelijoille halpoja asuntoja pääkaupunkiseudulla. Tähän se jalous sitten loppuukin. Asunnot ovat usein kohtalaisessa kunnossa, mutta minun kohdalleni sattui "talon viimeinen vuoro". Eli siis käytännössä viimeiset asukkaat, ennen kuin koko talo menee peruskorjaukseen. Tästä syystä mitään ei oikein tahdottu korjata vaikka asunto oli huonossa kunnossa. Muutenkin on asenne HOAS:illa usein se, että jos jostain huomauttaa, on henkilökunnan asenne tyyliä "Aivan sama, ole hiljaa ja iloinen siitä, että saat asua halvalla meillä. Jos ei asunto kelpaa, niin meillä on kyllä muita jotka sen haluavat". Ongelmallisia ovat etenkin kuulemani mukaan joistain asunnoista löytyvät "hyttiavaimet" joissa tavallisen avaimen sijaan annetaan asukkaalle magneettikortti, joka on aivan liian herkkä häiriöille, ja saattaakin tuhoutua taskussa jos se on joutunut liian lähelle bussikorttia. Vastauksena tästä valitukseen on että "tämä nyt on tämmönen vähän herkempi systeemi". Ei ihmisten kotiavaimet saa taskussa tuhoutua herranjumala sentään!

Hinta kohdallaan
5
Pia J.

HOAS won't let you down! I've had quite a few experiences with HOAS since I've lived in 4 of their apartments. The first one was a 3-room flat that I shared with two of my friends. When we eventually decided it's better not to live together, HOAS was very quick with getting me a new apartment. The new one was a shared apartment with 3 other roomies and was very lovely! The rent was a bit high (it was in Kumpula, one 15m2 room for over 300e/month) but the apartment was in great shape and was very enjoyable. After that I moved to Leppävaara, which I didn't enjoy at all. The area surrounding the apartment was very restless and I felt quite scared when walking around there. It was also a shared apartment and my roomies were quite awful. The apartment I'm living in right now is great, HOAS was very quick to give it to us and it's in a great location. All in all I've had some mixed experiences but HOAS has handled every problem very professionally and helped me with my needs. The best part of the apartment that I'm living in currently is that it doesn't have a time limit so I can live in it until I graduate! Be aware that some "more popular" apartments might have a 2 or 3 year time limit (such as the ones in Otaniemi).

Nopeaa toimintaa, Sovittu pitää Erinomainen
8
Julia H.

HOAS on aina toiminut hyvin kun olen hakenut asuntoa. Nettisivut ovat todella selkeät; kaiken tiedon löytää sieltä. Asunnon on myös saanut aika nopeasti. Verrattuna edellisiin vuokrakämppiin HOAS kämppä oli minusta paremmassa kunnossa ja kaikki palvelut oli paljon selkeämmin esillä. Miinusta saa vain Espoon toimisto joka sijaitsee väärällä puolella Leppävaaraa, eli sinne on vaikea päästä käväisemään kun tulee tarve. Espoon asukkaat kun on pakko asioida Leppävaarassa eikä voi esim. mennä Kamppiin. Asuntoja HOAS:ksella on todella paljon tarjolla eri puolella pääkaupunkiseuta joten ei pitäisi olla vaikea saada asunto, jos ei ole nirso. Vuokrat ovat myös paljon halvempia kuin mitä ovat yksityisillä markkinoilla. Opiskelijan on siis turha maksaa enemmän kun tälläistä on tarjolla.

Sovittu pitää Hinta kohdallaan
8
Säde H.

HOAS Helsinki

Itse asun Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön eli HOASin asunnossa Espoossa ja olen todella tyytyväinen kaikinpuolin. Asunto sijaitsee hyvällä paikalla, on tilava, siisti ja vuokra todellakin kohtuullinen. Vuokraan sisältyy myös vesi ja internet - sähkön maksamme itse, sillä asunnossamme on sauna. Lisäksi kerrostalostamme löytyy kerhohuone, jota saa hyödyntää ja paljon ilmaiseksi lainattavia tavaroita aina pölynimurista videotykkiin ja dvd-elokuviin. Talo on myös rauhallinen, toisin kuin HOASin maine antaa usein ymmärtää. Se tosin taitaa olla tuurista kiinni, mihin ne levottomuudet kasautuu... Itse myös saimme aikoinaan asuntomme ilman sen suurempaa jonotusaikaa. Kaikin puolin ihan loistavaa palvelua!

Hinta kohdallaan
10
Saila M.

Hoas voi yllättää – joko negatiivisesti tai positiivisesti. Asuntoja on ympäri pääkaupunkiseutua, ja niiden koko ja kunto vaihtelevat huomattavasti. Yleisesti ottaen Hoasin asunnoissa on mukavaa se, että myös vesi, sähkö ja internet sisältyvät lähes aina vuokraan. Uudemmissa kohteissa olevat asunnot ovat yleensä siistejä ja tilavia, mutta laitakaupungilta löytyy myös ränsistyneempiä asuntoja, ja joskus mukavan asunnon nappaaminen on tuuripeliä. Vuokrat ovat mukavan kohtuulliset, mutta valitettavasti pääkaupunkiseudun kehno asuntotilanne heijastuu myös Hoasin jonotustilanteeseen, ja erityisesti syksyisin asunnonhaku voi tuntua toivottomalta.

Hoasin asiakaspalvelu on pelannut kohdallani hyvin, ja monet asiat voi hoitaa kätevästi nettilomakkeilla. Joistakin muista opiskelija-asuntosäätiöistä poiketen omaa jonotustilannettaan ei pysty asuntohakemuksen jättämisen jälkeen seuraamaan, mikä on tekee asuntotarjouksen odottelusta epätietoista ja rasittavaa. Myös uusia asuntoja kaivattaisiin kipeästi lisää, mutta se tuntuu olevan koko Helsingin, ei vain Hoasin, ongelma.

Sovittu pitää Hinta kohdallaan
7
Joonas H.

Halpoja opiskelijaasuntoja ympäri pääkaupunkiseutua. Sijainteja on lukuisia, ja laatu vaihtelee pienistä kämpistä kunnon lukaaleihin. Toivottavaa on, että asuntoja rakennettaisiin lisää ja paljon, koska jonot asuntoihin ovat valtavan pitkät. Asiakaspalvelua saa soittamalla suht. nopeasti, mutta asiat hoituvat hyvin myös nettilomakkeiden kautta. Monessa asunnossa 3 vuoden asumisaika, mikä tarkoittaa yleensä pakkomuuttoa kesken opiskelujen. Asuntohakemuksen jätettyyään ei pysty seuraamaan jonotilannetta, vaan asuntotarjous tulee joskus, joten tähän toivotaan parannusta myöskin.

Hinta kohdallaan
7

Miksi juuri tänne?

1. Sovittu pitää
2. Nopeaa toimintaa

Vai onko yritys mielestäsi jotain näistä

Kiitos arviostasi!

Toivottavasti kerrot kokemuksiasi muistakin yrityksistä – näin autat muita löytämään parhaat ja kivoimmat paikat kaikkialta Suomesta. Huomioithan, että luomalla oman Osuma-tilin saat käyttöösi muun muassa oman profiilisivun ja vanhojen arvioittesi muokkausmahdollisuuden.

Arviosi näkyy sivustolla tuotapikaa.

Kurja kuulla että kokemus ei ollut se paras mahdollinen. Tiesithän, että voit myös muokata arviotasi, jos yritys skarppaa kohdallasi tulevaisuudessa?

Jos mielessäsi on muitakin näin hyviä yrityksiä, kerro ihmeessä niistä muillekin. Näin autat sekä kanssakulkijoita että yrittäjiä.

Juuri arvioimasi yrityksen Osuma-sivulle pääset tästä.


Oletko käynyt näissä paikoissa


Arvioi seuraava yritys

Arvioi yritys {{ratingDone}}

1. Kuinka todennäköistä on, että suosittelisit yritystä ystävällesi tai kollegallesi?
2. Kerro kokemuksestasi
60% Complete

{{progressText}}

Peruuta
Arvion minimipituus 40 merkkiä.

3. Mihin yritys mielestäsi soveltuu parhaiten? (Valitse enintään kolme asiaa)
{{thumbsCount}}
Peukkuja jäljellä {{thumbsLefts}}
4. Yrityksen hinta-laatusuhde

Peruuta