9,1 Ravintola Muru, Helsinki

Asiakkaiden mielestä Ravintola-kategorian 9. paras yritys Helsingissä
Listauksen paikkakunnan parhaista yrityksistä tässä kategoriassa löydät täältä.

Asmo H.

Asteikolla 0-10 arvosana olkoot nyt 6. Vähän kaksijakoinen kokemus. Plussat: mukava miljöö, iloinen palvelu, laadukkaat raaka-aineet. Valitettavasti itse ruoka jätti pienoisen pettymyksen, verrattuna Helsingin muihin saman hintatason paikkoihin. Päivän menun (52 eur) kaikki ruoat olivat vain "ihan ok", mutta yksikään ei oikein säväyttänyt. Lisäksi pienempänä yksityiskohtana todettakoon, että ravintolan nettisivuilla luki "Päivän menu 52€ (4-ruokalajia)", mutta kolmas ruoka oli kahden pienen juustopalan maistiainen; näin maallikkona näkisin menussa mieluummin lukevan "kolme ruokalajia + välijuusto". Kokonaisuus siis pieni pettymys hintalaatusuhteessa, mutta ehkä ravintolalle pitää vielä antaa toinen mahdollisuus, koska niin moni aiemmista arvostelijoista kehui kovasti!

Intiimisti yhdessä, Laadukkaat raaka-aineet Ylihinnoiteltu
6
Terhi S.

Hyvää ruokaa, erinomainen palvelu. Harmi, että yritätte estää kommentit.

7
Elina L.

Aivan ihana paikka! Ruoka oli mielettömän herkullista ja henkilökunta aidosti ystävällistä! Tänne aijon mennä pian uudestaan

Intiimisti yhdessä, Laadukkaat raaka-aineet, Makunautintoja ja elämyksiä Erinomainen
10
Arto M.

Kokemuksena loistava. Ruoka ja siihen valitut viinit toimivat täydellisesti yhdessä. Makuihin ja laatuun panostettu. Palvelu on ainakin pienemmllä porukalla illallistaessa todella ammattitaitoista. Osaavat kohdata asiakkaan aidosti ja lämmöllä ja hersyvä keskustelu ja ilo mikä paistoi lataa omaankin iltaan lämpöä ja hyvää fiilistä.

9
Juha S.

Tämä on tunnelmallinen paikka varustettuna hyvällä ruokalistalla. Paikalle on aika paljon tunkua mestan viihtyvyydestä johtuen olettaisin. Annokset olivat hyviä ja sopuhintaisia. Asiakaspalvelu toimi tosi hyvin.

7
Niina K.

Ravintola Murussa on ihana käydä oman murunsa kanssa. Erittäin viihtyisä, tunnelmallinen ja muutenkin miellyttävä paika. Ruoka on hyvin hyvää ja erittäin laadukasta. Palvelu on todella hyvää, henkilökunta ystävällinen.

Fiiniä ja tyylikästä, Laadukkaat raaka-aineet, Makunautintoja ja elämyksiä Hinta kohdallaan
9
Markus K.

Ravintola Muru on tunnelmallinen, viihtyisä ja miellyttävä paikka intiimiinkin seurusteluun. Ruoka on hyvää ja laadukasta. Palvelu on huomioivaa ja tuntuu, että juuri sinua, tärkeää asiakasta palvellaan parhaalla mahdollisella tavalla. Käy syömässä!

Intiimisti yhdessä, Laadukkaat raaka-aineet, Makunautintoja ja elämyksiä Hinta kohdallaan
9
Juha V.

on se vaan niin herkullinen paikka johan sen nimikin jo kertoo asiakaspalvelu niin loistavaa ettei taida suomessa muualla olla suosittelen kyllä sydämestäni kaikille paikkaa jos ei ole vielä käynyt kannattaa ehdottomasti mennä ,ruokakin aivan loistavaa ei oikein tiedä mitä siitä sanoisin se vaan vie kielen mennessään .

10
Pertti V.

Paras ravintola Helsingissä

Intiimisti yhdessä, Laadukkaat raaka-aineet, Makunautintoja ja elämyksiä Erinomainen
10
Micael H.

jotka haluavat nauttia esimerkiksi lounaansa vähän intiimimmin ja pois perusbuffettien äärestä. Valikoima on suuri ja varmasti jokaiselle jotakin. Tarjoilijat ovat erittäin palvelualttiita, eivät kuitenkaan tyrkkyjä. Kuten kuvista näkee, todella kodikas paikka.

Makunautintoja ja elämyksiä, Bisnestapaaminen, Intiimisti yhdessä

Hinta kohdallaan

Hinta kohdallaan
8
Cee S.

Tässä oivallinen paikka niille, jotka haluavat nauttia esimerkiksi lounaansa vähän intiimimmin ja pois perusbuffettien äärestä. Valikoima on suuri ja varmasti jokaiselle jotakin. Tarjoilijat ovat erittäin palvelualttiita, eivät kuitenkaan tyrkkyjä. Kuten kuvista näkee, todella kodikas paikka.

Bisnestapaaminen, Intiimisti yhdessä, Makunautintoja ja elämyksiä Hinta kohdallaan
8
Teija H.

Olen turkulainen Helsingissä...
Menimme Muruun ystäviemme suosituksesta ja itse asiassa heidän kanssaan.
Nettisivut hämäsivät ennen Helsinkiin saapumista. Hmm...päivän menu, päivän kala. Sisälle tullessamme viehättävät tarjoilijat ottivat meidät huomaansa ja valitsivat meille aivan fenomenaalisen yhdistelmän juomia ja päivän menuun.
Makunautinto oli aivan omaa luokkaansa ja tunnelma oli hienostuneen rento. Ruokailukokemus jätti jälkeensä kokonaisvaltaisen hyvänolon tunteen tarjoilijan hauskojen ruokakertomusten vielä pyöriessä mielessä Bulevardia astellessa. Erinomainen ravintola kaikessa mielessä! Kiitos teille luomuksistanne.

Fiiniä ja tyylikästä, Laadukkaat raaka-aineet, Makunautintoja ja elämyksiä Hinta kohdallaan
10
Pekka P.

Ärsyttävät myyjät

Aamiaiselle tai brunssille, Edullinen hintataso, Kevyttä ja terveellistä Ylihinnoiteltu
5
Heidi K.

Erittäin ystävällinen ja luonteva palvelu, erinomaista ruokaa ja siihen loistavasti suositellut sopivat viinit. Menen uudestaan heti, kun saa pöytävarauksen!
Jazz-musiikki soi taustalla, mutta niin, että pystyy hyvin keskustelemaan, ei tarvitse huutaa. Sisustus on moderni, mutta viihtyisä. Suosittelisin Murua ystävien tai puolison kanssa vietettävän vähän tavallista spesiaalimman illan paikaksi.

Laadukkaat raaka-aineet, Makunautintoja ja elämyksiä Hinta kohdallaan
10
Laura S.

Ihana idyllinen pieni intiimi paikka, mielettömän hyvä palvelu, aivan mahtava ruoka, päivittäin vaihtuva ruokalista, ja erittäin asiantuntevat viinisuositukset. Muutaman kerran olen paikassa käynyt, ottanut kolmen ruokalajin aterian viineineen, enkä kertaakaan ole pettynyt. Täydellisen romanttinen treffipaikka!

Intiimisti yhdessä, Laadukkaat raaka-aineet, Makunautintoja ja elämyksiä Hinta kohdallaan
10
Ville L.

Superb mat, bra service. Muru är en restaurang som jag knappt hade hört om, men eftersom den så ofta figurerar i Osumas topplistor så var åtminstone namnet bekant. Jag kan direkt avslöja att jag inte är någon gourmand, men åtminstone för min smak så var maten en riktig tiopoängare. Passligt komponerade rätter, med precis rätt storlek och med välpassande rekommendationsviner. Menyn lär ändra ganska ofta, men jag åt en fyra rätters middag med lax, svamprisotto, renkött och piimäpannacotta. Alla rätter var perfekt tillagade med intressanta smakkombinationer.

Utrymmet i sig är trångt (och väldigt varmt var jag satt), men det är inte nödvändigtvis ett minus. Jag gillar själv ställen med mycket "energi" i luften. Inredningen var sparsam men smakfull. Servicen var också perfekt, man kände sig väl uppassad utan att det blev störande, och personalen kunde berätta mycket om maten och drycken.

Två tummar upp!

Laadukkaat raaka-aineet, Makunautintoja ja elämyksiä Hinta kohdallaan
10
Matias V.

Helsinkiin on noussut viimeisten vuosien aikana jonkinlaisena trendinä pieniä paikkoja, joilla ei ole pidempään kestävää ruokalistaa vaan kokit loihtivat päivän aineksista vaihtuvan, muutama ruokalajia sisältävän menun. Muru on syystä roikkunut Osumankin listan kärjessä jo jonkin aikaa. Valitsemalla nimenomaan ne päivän ainekset, saadaan loihdittua suussasulavan herkullista ruokaa, joka vie kielen mennessään. Kun antaa viinivalinnat asiantuntijoiden vastuulle, pääsee sellaiseen ateriaelämykseen, joita harvoin saa.

Muru onnistui näissä kaikissa erinomaisesti. Makujen ja laadun lisäksi henkilökunta käsitteli asiakkaitaan sopivan rennolla otteella, asiantuntijoiden varmuudella. Ruokaa ei tarvinnut odotella liian pitkään vaan herkut ilmestyivät pöytään sopivalla syklillä. Jos jotain negatiivista haluaa hakea, niin otimme menun väliin vielä suositellun välirisoton, jonka seurauksena olimme ravintolasta lähtiessämme aika ähkyssä. Oma syy siis, mutta risottokin vei kyllä kielen mennessään.

Fiiniä ja tyylikästä, Laadukkaat raaka-aineet, Makunautintoja ja elämyksiä
10
Hanna I.

Ensikäynnin odotukset olivat korkealla, kiitos ylistävien arvioiden ja kylillä kuultujen puheiden. Olikin ilo todeta, että ylistyslauluihin on aihetta.

Iso seurueemme sai "automaattisesti" päivän menun. Tällä kertaa listalla oli alkuun muikkuja kavereikseen saanutta lohta, tajuttoman hyvää sienirisottoa ja ihanaa poroa ohralla. Kuten jo aiemmin kirjoittaneet ovat todenneet, on ruoka tosiaan ihan uskomattoman hyvää, raaka-aineet freesejä ja annokset tolkullisen kokoisia. Viinisuositukset olivat myös täyttä priimaa, kannatti heittäytyä niiden vietäväksi, semminkin kun en itse ole mikään makujen yhdistämisen asiantuntija. Ainakaan vielä.

Myöhäiskattauksen tunnelma oli tiivis ja lämmin (sananmukaisesti, ravintolasalissa oli suorastaan kuuma). Parasta kokemuksessa oli ehkä kuitenkin mahtava, rento, ystävällinen, ammattitaitoinen, tyylikäs ja kaikin puolin kivasti hoidettu asiakaspalvelu aina vastaanotosta tarjoiluun ja erikoismieltymysten huomioon-ottoon. Henkilökunnasta huokui hyvä fiilis omaa työtä kohtaan ja se tarttui. Ihan mahtavaa. Tällaisia paikkoja lisää, kiitos.

Laadukkaat raaka-aineet, Makunautintoja ja elämyksiä Erinomainen
10
Tuomas N.

Huippuravintola aivan keskustan sydämessä! Kuuluisat kokit tekevät vuodenajan herkuista loistavia menuita.

10
Marjo T.

Loistava palvelu. Loistava ruoka. Loistava fiilis. Ainoa mikä haittaa on että on vaikea saada pöytävarausta.. mutta ymmärrettävää on että kaikki haluavat nauttia Murusta. Suosittelen ehdottomasti.

Isommalla porukalla, Laadukkaat raaka-aineet, Makunautintoja ja elämyksiä Erinomainen
10
Kimi S.

Hyvä yritys, palvelu ja tarjonta sekä ihmiset.

Erinomainen
10
Laura R.

Murussa voi rentoutua hyvän aterian parissa - paikka ei ole liian fiini, vaikka ruoka onkin oikein hyvää. Ruokalista on sopivan lyhyt, ja tarjoilijat kertovat annoksista asiantuntevasti ja ystävällisesti. Palvelu on kenties liiankin ystävällistä - tarjoilijamme aloitti palvelun kysymällä, mitä meille kuuluu. Häh? Sinänsä mukavaa, mutta itse koin tälläisen jutustelun vähän teennäisenä. Mistään muusta ei huomatettavaa löytynytkään, ja menen mielelläni Muruun uudestaankin.

Laadukkaat raaka-aineet, Makunautintoja ja elämyksiä
9
Suvi A.

Ravintola Muru on tiloitaan pieni, mutta se on saavuttanut suuren suosion todella lyhyessä ajassa. Ilman pöytävaraus ravintolaan on turha edes kuvitella pääsevänsä ja varaus kannattaakin tehdä hyvissä ajoin. Tunnelma ravintolassa on kodikas, lämmin ja välitön vaikka kyseessä onkin gourmet-ravintola. Palvelu on lämmintä ja asiakkaan huomioonottavaa. Ruokalistan ja viinien tietämys on huippuluokkaa ja palvelu parempaa kuin Suomessa missään muualla. Ruoka maistuu hyvältä, on taidokkaasti tehtyä ja ulkonäkö on upea. Hintataso on tietenkin sen mukainen, joten ihan opiskelijabudjetilla täällä ei ole varaa syödä ainakaan kovin useasti. Ehdottomasti yksi Helsingin parhaista ravintoloista.

Fiiniä ja tyylikästä, Laadukkaat raaka-aineet, Makunautintoja ja elämyksiä Ylihinnoiteltu
10
Ida J.

Hienostuneita makuja rennossa ja valloittavassa ravintolassa! Annokset ovat varsinaisia gourmet-nautintoja, joista huokuu raaka-aineiden tuntemus. Päivän menu (49,9e) vastaa hinnaltaan ruokaa. Päivän menu vaihtelee päivittäin sen mukaan, mitä raaka-aineita on käytettävissä. Viinisuositukset toimivat (ainakin kohdallani) todella hyvin ruokalajien kanssa, oli mukava kuulla kunkin annoksen saapuessa miksi juuri viini oli valittu kyseiselle annokselle. Palvelu oli todella ystävällistä, ilmapiiri oli iloinen ja myös kansainvälinen (puheensorinassa englantia, johui ehk siitä). Pääruoan jälkeen pöytään tuodut juustot veivät loistavasti karamellillä ja mansikalla maustettuun jälkiruokaan.. nam! Menen uudestaan, jos vain pöydän saa :)

Isommalla porukalla, Laadukkaat raaka-aineet, Makunautintoja ja elämyksiä Hinta kohdallaan
10
Pauliina R.

Ravintola Muru on jo jonkin aikaa viihtynyt Fredalla. Viime viikonloppuna pääsimme pitkästä aikaa tänne syömään. Päivän menu (49 €) sisälsi alku- ja pääruuan, juustolautasen ja jälkiruuan. Ruoka oli hyvää. Emme keksineet mitään moittimista, vaikka kuinka mietimme. Tarjoilijan suosittelema punaviini oli myös erinomainen valinta. Tunnelma Murussa on kauhean mukava. Palvelu on ihan älyttömän mukavaa ja mutkatonta. Täällä tulee kamalan mukava fiilis! Muru on tosi suosittu ravintola, joten pöytä pitää varata etukäteen hyvissä ajoin.

Laadukkaat raaka-aineet, Makunautintoja ja elämyksiä Hinta kohdallaan
10
Mirka L.

Ravintola on pieni ja se on saavuttanut uskomattoman suosion lyhyessä ajassa. Pöytävaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, kuukausia etukäteen. Murun tunnelma on lämmin ja välitön. Palvelu on henkilökohtaista ja huomioivaa. henkilökunta tuntee ruokalistan ja viinitietous ja suositukset ovat omaa luokkaansa. Tällaista palvelua ei juuri Suomessa saa missään muualla. Ruoka on taidokkaasti tehtyä ja herkullista. Maut ovat kohdallaan ja annoksissa näkyy intohimo ruokaan. Täällä ei todellakaan ole menty sieltä missä aita on matalin. Kokonaisuutena ravintolan ruoka, tunnelma ja palvelu luovat kombinaation, joka on vailla vertaa. Ehdottomasti yksi Helsingin parhaista ravintoloista.

Fiiniä ja tyylikästä, Laadukkaat raaka-aineet, Makunautintoja ja elämyksiä Hinta kohdallaan
10
Teija S.

Muru on Gourmet bistrona omassa kategoriassaan Helsingin ravintolamaailmassa. Aukottoman tyylikästä, mutta rennon bistrohenkistä ruokaa erittäin viihtyisästi ja jotenkin eurooppalaisesti sisustetussa ympäristössä. Liitutauluruokalistalta löytyy aina tuoreista raaka-aineista koottu päivän lista, kun ravintola saa jotain hyvää raaka-ainetta, vaikkapa luomukaritsaa tai tryffeleitä keittiöön, se hyödynnetään innovatiivisesti menussa. Päivän menun lisäksi saatavilla on joitakin vakio-annoksia. Viinit on hyvällä harkinnalla itse maahantuotuja ja kiinnostavia maisteltavia ruuan ohessa tai viinibaarin puolella.
Ei ihme että Muru valittiin vuoden ravintolaksi, titteli on todella ansaittu. Henkilökunta on superammattitaitoista ja varsinkin omistajat luovat paikan ilmapiirin kohtelemalla jokaista asiakasta kuin vanhaa ystävää. Täällä vietetään vain kivoja iltoja!

Laadukkaat raaka-aineet, Makunautintoja ja elämyksiä Erinomainen
10
Heidi J.

Murun sydän on sen omistajien rakkaus laadukkaaseen ruokaan - on ammattitaitoista tehdä ruokaa raaka-aineiden ehdoilla. Päivän menu rakennetaan sen mukaan mitä milloinkin on sesongissa tarjolla ja mitä laadukkaita raaka-aineita kunakin päivänä on saatavilla. Viinilista on myös laaja ja laadukas sekä viinisuositukset osuvat kohdilleen. Varaus kannattaa tehdä aina, sillä ravintola on usein täyteen buukattu. Sopii niin 2-4 hengen seurueelle, kuin isommallekin. Atmosfääri on konstailematon, rento ja iloinen.

Laadukkaat raaka-aineet, Makunautintoja ja elämyksiä
9
Jan A.

Hyvä tunnelma ja ystävällinen henkilökunta. Lyhyt lista liitutaululla. Ruoka eriomaista ja viinien valinnan voi jättää henkilökunnalle. Hinta lasdun mukaan mutta ei kuitenkaan kalleinta tasoa.

10
Mikael H.

2012 Muru valittiin Vuoden ravintolaksi ja se onkin erinomaisen mutkaton nuorten huippuammattilaisten bistro. Pöytävaraus pitää valitettavasti tähänkin ravintolaan usein tehdä hyvin ajoissa. Ravintoloitsijoiden erinomaista viiniosaamista voi onneksi kokeilla Murun mukavassa pikkubaarissa.

Laadukkaat raaka-aineet, Makunautintoja ja elämyksiä Erinomainen
10
Jouni H.

Loistava ravintola ja erinomainen palvelu. Menu vaihtuu päivittäin saatavien raaka-aineiden perusteella. Tässä ravintolassa on hyvää muihin Helsingin fine dining ravintoloihin verrattuna sen rentotunnelma ja ravintolan joustavuus. Menua ei tarvitse ottaa koko seurueelle, menun ruokia voi vapaasti myös vaihtaa mikäli joku ruoka ei mieleinen. Niki hoitaa palvelun viimeisen päälle ammattitaitoisesti, ystävällisesti ja tietää tosi paljon myös viinien alkuperästä ja tuottajista. Fine dining ravintolaksi myös kohtuu hintainen, 4 aterian menu maksoi 49€. Pöytävaraus käytännössä pakollinen.

Fiiniä ja tyylikästä, Laadukkaat raaka-aineet, Makunautintoja ja elämyksiä Erinomainen
10
Sampo K.

Oikein hyvää ruokaa, hyvin tarjoiltuna.

9
Pauli W.

Hyvä ruoka, erinomainen viinilista ja osaava henkilökunta. Ei tarvitse tietää mitä haluaa syödä, voi antaa tarjoilijan viedä.

9
Katariina S.

Muru on ravintola, jossa ei muruakaan jätetä lautaselle.

Ravintola on pieni ja tunnelmallinen, jossa ruoka on pääasiassa. Laadukkaista aineksista huolella valmistettu ateria on joka kerta maistunut hyvälle ja raikkaalle. Asiantuntevan henkilökunnan avulla palanpainikkeeksi löytyy aina juuri sopiva viini.
Murussa makunautinto on taattu ja mielestäni ruoan laatuun nähden neljän ruokalajin hinta n. 50 hujakoilla on edullista. Varaus kannattaa tehdä ajoissa :D

Fiiniä ja tyylikästä, Laadukkaat raaka-aineet, Makunautintoja ja elämyksiä Erinomainen
10

Miksi juuri tänne?

1. Laadukkaat raaka-aineet
2. Makunautintoja ja elämyksiä
3. Fiiniä ja tyylikästä
4. Intiimisti yhdessä
5. Isommalla porukalla
6. Bisnestapaaminen
7. Aamiaiselle tai brunssille
8. Edullinen hintataso
9. Kevyttä ja terveellistä

Vai onko yritys mielestäsi jotain näistä

Kiitos arviostasi!

Toivottavasti kerrot kokemuksiasi muistakin yrityksistä – näin autat muita löytämään parhaat ja kivoimmat paikat kaikkialta Suomesta. Huomioithan, että luomalla oman Osuma-tilin saat käyttöösi muun muassa oman profiilisivun ja vanhojen arvioittesi muokkausmahdollisuuden.

Arviosi näkyy sivustolla tuotapikaa.

Kurja kuulla että kokemus ei ollut se paras mahdollinen. Tiesithän, että voit myös muokata arviotasi, jos yritys skarppaa kohdallasi tulevaisuudessa?

Jos mielessäsi on muitakin näin hyviä yrityksiä, kerro ihmeessä niistä muillekin. Näin autat sekä kanssakulkijoita että yrittäjiä.

Juuri arvioimasi yrityksen Osuma-sivulle pääset tästä.


Oletko käynyt näissä paikoissa


Arvioi seuraava yritys

Arvioi yritys {{ratingDone}}

1. Kuinka todennäköistä on, että suosittelisit yritystä ystävällesi tai kollegallesi?
2. Kerro kokemuksestasi
60% Complete

{{progressText}}

Peruuta
Arvion minimipituus 40 merkkiä.

3. Mihin yritys mielestäsi soveltuu parhaiten? (Valitse enintään kolme asiaa)
{{thumbsCount}}
Peukkuja jäljellä {{thumbsLefts}}
4. Yrityksen hinta-laatusuhde

Peruuta