8,3 Café Engel, Helsinki

Asiakkaiden mielestä Kahvila-kategorian 66. paras yritys Helsingissä
Listauksen paikkakunnan parhaista yrityksistä tässä kategoriassa löydät täältä.

Eeva T.

Café Engel on ehkä yksi Helsingin tunnetuimpia kahviloita. Olen itse kokenut paikan hieman prameaksi ja ehkä siksi osaksi hieman häpeillyt mennä kahvilaan vierailemaan. Kerran kuitenkin uskalsin poiketa...

Ja onhan kahvila kivannäköinen. Hyvällä tavalla nimenomaan pramea. Vaikka sisustus on pääsääntöisesti yksinkertainen, on juhlallisia yksityiskohtia kahvilassa mm. kultaisissa verhotangoissa ja design-valaisimissa. Helsingin keskustan sykettä pääsee tunnelmoimaan kahvilan tuolilla istuessa - näköalat avautuvat nimittäin Senaatintorille.

Pariisimainen sisustus yhdistettynä vaihtuviin kahvilavieraskasvoihin tuo paikkaan omaa tunnelmaa. Ilmapiiri on tietyllä lailla mukavan soljuva.

Itse kahvilan tunnelmalle ja ulkonäölle antaisin arvosanaksi 9. Hieman arvosanaa laskee kahvilan korkeat hinnat sekä osittain suppea syömistarjonta. Maittavilta tosin näytti muutamaan muuhun pöytään kiikutetut annokset, mutta oman kakkupalan hintana 7 euroa oli aikas raju. Palvelu oli myöskin melko kiireistä.

Tästä kahvilasta on muodostunut tietynlainen kulttimesta. Koen, että kahvilalla on erityisesti omanlainen kanta-asiakaskunta, mutta varmasti tämä paikka on ainakin nimenä ja sijaintina monelle muullekin tuttu.

Perinteistä tunnelmaa, Seuraamaan muita ihmisiä, Viihtyisä ympäristö
8

Engelissä on hurmaava ja hieman pariisilaisen katukahvilan tunnelma. Suosin erityisesti aamiaisen nauttimista kyseisessä paikassa, sillä listalta löytyy valmiita aamiaisaterioita moneen makuun. Aurinkoisella säällä nautin aamiaisen ehdottomasti joko rauhaisella takapihan terassilla tai kadunpuolen pöydissä ihmisvilinästä nauttien.

9
Markus K.

Cafe Engel on mahtava paikka viettää aikaa ystävien kanssa! Tunnelmallinen, ruuhkaisa, jatkuvaa keskustelun sorinaa ja vielä, mikä antaa ison plussan: flyygeli takahuoneessa, jota voi jopa soittaa! Kadulle näkyy iloinen ja viihtyvä ilmapiiri tunnelmavalojen kanssa, askeleet vievät taas Engeliin teejatkoille!

Hemmottelemaan herkuilla, Tapaamaan ystäviä, Viihtyisä ympäristö Hinta kohdallaan
9
Maria K.

Ennen remonttia hurmaavampi, mutta aika ihana vieläkin! Tarjoomukset ovat varsin kattavat ja monipuoliset, maistuvatkin. Kiva paikka tavata ystäviä kaikessa rauhassa, miellyttävä miljöö keskusteluille. Ihana interiööri, joka tosin oli ennen remonttia kivampi, mutta ehkäpä ajan patina parantaa tätäkin sisustusta. Henkilökunta on periaatteessa ihan jees, mutta viime kerralla, kun tilasimme ystäviemme merkkipäivän kunniaksi kuohuviiniä, laskua ei tuotu meille, jotka tilasimme, vaan ystävillemme, mikä oli äärimmäisen noloa!

Seuraamaan muita ihmisiä, Tapaamaan ystäviä, Viihtyisä ympäristö Ylihinnoiteltu
8
Carol L.

viihtyisässä historiallisessa miljössä on kiva tavata vaikka juuri hänet ja nauttia ah niin herkulliset makupalat sekä kuppi cappuccionoa tms.. ei tämä mikään teboilin-kahvila tietty ole hinnoiltaan mutta eipä olekaan taajamassa vaan yhdessä helsigin kauneummista kortteleista. hinta-laatusuhde on kaiketi edes oikeansuuntainen,

Perinteistä tunnelmaa, Tapaamaan ystäviä, Viihtyisä ympäristö Hinta kohdallaan
8
Juliana H.

Cafe Engel on hyvässä paikassa ja paikalla on pitkä historia ja hyvä maine, mutta minua ei inspiroi. Varsinkin hintataso, joka on mielestäni yläkanttiin. Mielestäni teestä 3 euroa on hieman liikaa. Muuten, sopivasti elokuvateatterin kanssa samassa paikassa ja kesäterassillakin voisi viihtyä. Ruoka on maukasta ja on joskus ollut ihanaa tulla kaverini kanssa kahvittelemaan, varsinkin kun kahvivalikoima on niin hyvä. En tykkää, että usein kahvilassa muodostuu jono. Plussana pöytiintarjoilu. Tämä on Suomessa erikoista.

Nauttimaan erikoiskahveista, Perinteistä tunnelmaa, Viihtyisä ympäristö Ylihinnoiteltu
6
Juliana H.

Yliarvostettu paikka. Hinnat mielestäni liian korkeita, vaikka ruoka on hyvää. Tietysti kahville voi tulla fiilistelemään ennen leffaa.

7
Markus K.

Vaihtelevien kokemusten kahvila, joista parhaana jäänyt ehkä mieleen juuri pitkät juttusessiot kahvikupin äärellä. Tila tarjoaa rauhallisen paikan keskustella vähemmän ruuhkaiseen aikaan ja kahvit ja peruspullat ovat hyviä. Lounaskokemuksen puolesta paikka jätti kuitenkin toivomisen varaa enkä ehkä toiste tule menneeksi. Salaatti oli ihan ok, mutta ei mitenkään erikoista ja hintaansa nähden aika kohtuuttoman vaatimaton elämys. Joku toinen salaatti olisi toki voinut olla hienompi kokemus ja lounaskaverin annos oli kuulemma kelvollinen, mutta vähän jäi huono maku.

Ylihinnoiteltu
7
Christine B.

Cafe Engel är ett perfekt ställe för morgonmål/brunch. Trots att kaféet är ganska trångt är det ett jätte trevligt ställe att träffa vännerna en sen söndag morgon för en liten brunch. De har mycket god brunch som beställs till bordet och personalen är mycket vänlig och hjälpsam. Stämningen i kaféet är mysig och påminner lite om stämningen i kafeterior i Frankrike och Italien. Det är även inte helt fel att sitta på ett kafé med utsikt över senatstorget med vackra Domkyrkan i bakgrunden. Kaféet är helt klart en riktig pärlä och hoppeligen kommer det fortsättningsvis glädja helsingforsborna med sin närvaro.

Hemmottelemaan herkuilla, Perinteistä tunnelmaa, Viihtyisä ympäristö Hinta kohdallaan
8
Noora H.

Café Engelissä voi päästä aistimaan hieman Helsingin vanhan ajan kahvilatunnelmaa. Engelissä on harvinaista - ja luksusta! - kyllä pöytiintarjoilu, ja tarjoilijat ovat todella ystävällisiä. Kakut, etenkin porkkanakakku, ovat erinomaisia, ja saatavilla on myös pikkusuolaista salaattia tai piirakkaa. Isoista ikkunoista voi katsella Aleksanterinkadun vanhaa päätä ja Senaatintoria sekä sen vastalaidalla kohoavaa Tuomiokirkkoa. Tunnelma on rauhallinen, joten tänne voi viedä niin äidin, ystävän kuin treffikumppaninkin. Kesäisin sisäpihalla on Kesäkino Engelin elokuvanäytöksiä.

Hemmottelemaan herkuilla, Lukemaan lehtiä tai kirjaa, Perinteistä tunnelmaa Hinta kohdallaan
10
Esko K.

Engeli on ykköspaikkoja koko Suomen kahvilatarjonnassa, niitä harvoja paikkoja Suomessa missä voi ylipäätään aistia jonkinlaista kahvilakulttuurin olemassaoloa (johtuen paljolti siitäkin että juuri missään muualla ei enää ole pöytiintarjoilua). Klassinen interiööri ja vastapäätä nouseva Tuomiokirkko antavat vanhan Helsingin tunnelmaa paikalle. Leivos-, leipä- ja ruokatarjonta ovat tasokkaat, myös teet, kaakaot ja kahvit ovat korkealaatuisia, vaikka toki hinnakkaita. Takahuoneessa on flyygeli jota on joskus innostuttu soittamaan.

Lukemaan lehtiä tai kirjaa, Perinteistä tunnelmaa, Viihtyisä ympäristö Hinta kohdallaan
10
Henna R.

Cafe Engel on tyyriydestään huolimatta mukava, eikä liian nirppanokkainen vanhan ajan kahvila. Leivokset ovat herkullisia ja henkilökunta on ystävällistä. Tänne poikkeaa mieluusti lasillisellekin

Kesäiltaisin Cafen Engelin sisäpihan valtaa Kesäkino.

Hemmottelemaan herkuilla, Tapaamaan ystäviä, Viihtyisä ympäristö
8
Sini K.

Ihana kahvila paraatipaikalla Tuomiokirkkoa vastapäätä. Täältä saat vasmasti laadukkaat täytetyt leivät ja pikkusuolaiset sekä kahvileivät ja muut leivonnaiset. Myös kahvit ovat varmasti laadukkaita ja tarjoillaan konvehdin kanssa. Myös viinilasilliselle on kiva pysähtyä kahvilan tunnelman ja sijainnin takia. Hintataso verrattuna paraatipaikkaan ja tarjoilun laatuun sekä tarjoiltavien laatuun on sopiva ja hyvä. Täällä käyvät kanta-asiakkaat kaksikymppisestä kuusikymppiseen ja tunnelma on rento ja tyylikäs. Mukava kokemus joka kerta.

Hemmottelemaan herkuilla, Lukemaan lehtiä tai kirjaa, Nauttimaan erikoiskahveista
9
Krista M.

Paraatipaikalla Senaatintorin laidalla sijaitseva Cafe Engel huokuu vanhanajan tunnelmaa. Perinteikäs sisustus ja kaunis näkymä Tuomiokirkolle tekevät kahvihetkestä päivästä tai kellonajasta riippumatta juhlallisen. Cafe Engel on melko tyyris mutta tarjoilut ja kahvit ovat poikkeuksetta herkullisia. Cafe Engel sopii arvokkuutensa takia juhlapäivien kahvihetkiin tai esimerkiksi Tuomiokirkon konsertitiyleisön jälkitunnelmointiin. Tänne ei kannata välttämättä suunnata rymyämään isolla kaveriporukalla, vaan tunnelmoimaan pienellä seurueella.

Hemmottelemaan herkuilla, Lukemaan lehtiä tai kirjaa, Perinteistä tunnelmaa Ylihinnoiteltu
8
Andreas C.

Ennen remonttia parempi, mutta edelleen voimissaan oleva klassikkokahvila kulttuurinähtävyyksien äärellä. Kahvilaksi poikkeuksellisen hyvä (punajuuripihvit ovat paras Helsingissä vastaan tullut tulkinta aiheesta) pieni ruokalista, hyvä valikoima lehtiä, perinteikäs sisustus ja hieno näköala Senaatintorin yli. Remontti vei Engeliltä osan tiloista, joten pöytiä voi olla etenkin ilta-aikaan hankala saada. Miinusta poikkeuksellisen hankalista aukioloajoista - kahvila sulkee jo yhdeksältä, joten esimerkiksi naapurin Kino Engelistä tullessa täällä ei voi enää poiketa kupillisella. Pöytiintarjoilu, henkilökunta poikkeuksetta ystävällistä.

Hemmottelemaan herkuilla, Lukemaan lehtiä tai kirjaa, Perinteistä tunnelmaa
8
Jan A.

Stadin klassikko, avattu taas sarvikuonon korttelin korjauksen jälkeen. Mahtavat näkymät ikkunapöydistä tuomiokirkolle päin. Hyvä valikoima lehtiä luettavana. Hyvä lounas ja kahvit. Kokemuksena hintansa väärtti.

9
Maiju L.

Erinomaiset aamiaiset

8

Miksi juuri tänne?

1. Perinteistä tunnelmaa
2. Viihtyisä ympäristö
3. Hemmottelemaan herkuilla
4. Lukemaan lehtiä tai kirjaa
5. Tapaamaan ystäviä
6. Nauttimaan erikoiskahveista
7. Seuraamaan muita ihmisiä

Vai onko yritys mielestäsi jotain näistä

Kiitos arviostasi!

Toivottavasti kerrot kokemuksiasi muistakin yrityksistä – näin autat muita löytämään parhaat ja kivoimmat paikat kaikkialta Suomesta. Huomioithan, että luomalla oman Osuma-tilin saat käyttöösi muun muassa oman profiilisivun ja vanhojen arvioittesi muokkausmahdollisuuden.

Arviosi näkyy sivustolla tuotapikaa.

Kurja kuulla että kokemus ei ollut se paras mahdollinen. Tiesithän, että voit myös muokata arviotasi, jos yritys skarppaa kohdallasi tulevaisuudessa?

Jos mielessäsi on muitakin näin hyviä yrityksiä, kerro ihmeessä niistä muillekin. Näin autat sekä kanssakulkijoita että yrittäjiä.

Juuri arvioimasi yrityksen Osuma-sivulle pääset tästä.


Oletko käynyt näissä paikoissa


Arvioi seuraava yritys

Arvioi yritys {{ratingDone}}

1. Kuinka todennäköistä on, että suosittelisit yritystä ystävällesi tai kollegallesi?
2. Kerro kokemuksestasi
60% Complete

{{progressText}}

Peruuta
Arvion minimipituus 40 merkkiä.

3. Mihin yritys mielestäsi soveltuu parhaiten? (Valitse enintään kolme asiaa)
{{thumbsCount}}
Peukkuja jäljellä {{thumbsLefts}}
4. Yrityksen hinta-laatusuhde

Peruuta